Warming-up zaterdag 4E: OLIVEO op rand van kampioenschap

In Pijnacker kan OLIVEO na de overstap naar het zaterdagvoetbal na afloop van het seizoen 2018/2019 eindelijk promotie bewerkstelligen. Na twee mislukte coronaseizoenen is winst op REMO voldoende voor de titel.

Tekst: Roland van der Linden

Als OLIVEO, de ploeg van vertrekkend trainer Edwin Vurens (foto), de spanning die een kampioenswedstrijd altijd met zich meebrengt in bedwang houdt, dan zou de wedstrijd tegen REMO eenvoudig gewonnen moeten kunnen worden. De krachtsverschillen zijn daarvoor te groot. REMO heeft ook nog belangen in het duel. De Haagse ploeg probeert degradatie nog te voorkomen. Voor RVC Celeritas rest waarschijnlijk de onberekenbare nacompetitie. De Rijswijkers spelen komend weekend al hun laatste duel tegen DVC. De wedstrijd wordt gespeeld in Delft.

Nacompetitie

Ook Graaf Willem II VAC, SEV en Vredenburch strijden nog voor twee plaatsen in de nacompetitie. Op de Roggewoning is Graaf Willem II VAC gastheer voor HPSV. De formatie van trainer Jan de Jong staat op een derde plaats na de midweekse zege op RAS. SEV heeft een punt minder. De Leidschendammers ontvangen Semper Altius. Vredenburch heeft net als SEV 44 punten. De wedstrijd tegen De Ster zou een zege moeten opleveren.

Haagse Hout heeft een overwinning nodig op RAS om nog te kunnen hopen op lijfsbehoud, maar is ook afhankelijk van de resultaten van DVC en Semper Altius.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder