Zaterdag Hoofdklasse: Spanning aan kop te snijden met vier titelkandidaten

In de Hoofdklasse is het enorm spannend aan kop. Liefst vier clubs, FC Rijnvogels, ARC, sc Feyenoord en Capelle maken nog kans om de vlag in top te hijsen. Ook onderin nog spanning waar het gaat om de p/d-plaatsen. Achilles’29 en Rijsoord zijn al gedegradeerd.

Tekst: Ton Beije

Een mooi affiche zaterdag is de ontmoeting tussen ARC en FC Rijnvogels, twee van de kandidaten voor de titel. ARC heeft twee punten minder dan FC Rijnvogels. sc Feyenoord samen met Capelle ok kandidaat (beide clubs hebben ook twee punten minder dan FC Rijnvogels) hebben minder sterke tegenstanders. sc Feyenoord ontvangt op eigen veld DUNO Doorwerth, terwijl Capelle thuis speelt het reeds gedegradeerde Achilles’29.

Vijfde plaats

FC ’s-Gravenzande zal er alles aan gelegen zijn om de vijfde plaats vast te houden. Het zou zelfs nog een plaats kunnen stijgen, want Achilles Veen heeft maar één punt meer. De voorsprong op nummer zes Smitshoek is twee punten en dat is zaterdag in Barendrecht de tegenstander. Het team van trainer Richard Middelkoop (foto) mag dus in ieder geval niet verliezen om die vijfde stek vast te houden.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder