Zaterdag 2C: Nederlaag tegen RCL doet DSO geen pijn, nacompetitie wacht

Voor DSO is de reguliere competitie gespeeld nu UVS met overmacht de titel in de tweede klasse C heeft opgeëist. Voor Bert de Best (foto) en zijn achterban wacht binnenkort de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. De nederlaag tegen RCL dit weekend (2-1) deed dan ook geen centje pijn.

Tekst: Hans Kulk

Na de verloren wedstrijd tegen kampioen UVS, uitslag 4-1, was het seizoen voor DSO voorbij. Voor de competitie welteverstaan, want de ploeg van Bert de Best gaat wel de nacompetitie in. Mét of zonder periodetitel. Voor RCL gold een ander verhaal. De Leiderdorpers moesten winnen om uitzicht te houden op een mogelijke verlenging van het seizoen. In die opzet slaagden zij op sportpark De Bloemerd, DSO werd met 2-1 verslagen.

Prooi

Die nederlaag deed De Best en consorten echter geen centje pijn. Tim Lamboo, zaterdagmiddag de doelpuntenmaker voor de bezoekers, en zijn medespelers bereiden zich namelijk al voor op de nacompetitie die binnenkort van start gaat. En geef ze eens ongelijk, in de tweede klasse C valt niets meer te winnen. Komend weekend staat er nog een verplicht ‘nummertje’ tegen Soccer Boys op het programma, daarna mogen de mannen van Bert de Best in de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse gaan strijden.

De eerste slag in de competitie hebben de Zoetermeerders van een sterker UVS verloren. Wordt de tweede slag, de nacompetitie, wél een prooi voor rood-groenen?

© Haaglanden Voetbal

Lees verder