Zaterdag 1A: sv Honselersdijk laat dure punten liggen in Monnickendam

In de strijd om de derde periodetitel kwam sv Honselersdijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Monnickendam. De ploeg van trainer André Lourens (foto) heeft het nu niet zelf meer in de hand om een plaats in de nacompetitie te bereiken.

Monnickendam had een punt nodig om zich te handhaven en speelde daar ook naar. De thuisclub kwam op een 1-0 voorsprong halverwege de eerste helft dankzij een doelpunt van Donny Reugebrink. De Westlanders lieten de gelijkmaker al vrij vlot volgen. Tom van Veen nam de 1-1 voor zijn rekening. Monnickendam ging met negen man achter de bal spelen en maakte het sv Honselersdijk behoorlijk lastig.

Alles op alles

In de tweede helft zetten de bezoekers alles op alles om toch nog de winst te pakken. Ondanks vier tot vijf kansen kwam het niet tot een treffer en bleef de stand 1-1. Door het gelijke spel zal sv Honselersdijk volgende week moeten winnen van Voorschoten’97 om nog te hopen op het competitietoetje. Het is daarbij wel afhankelijk van de resultaten van BOL en sv Nootdorp.