Zondag 3A: SEP en Stompwijk’92 plaatsen zich voor nacompetitie

Achter kampioen Kethel-Spaland plaatste Stompwijk’92 zich voor de nacompetitie dankzij een ruime overwinning op sv Madestein. Ook SEP is zeker van het competitietoetje ondanks een gelijkspel tegen DHL.

Stompwijk’92 en SEP zijn nu al zeker van de nacompetitie omdat de ploegen direct achter hen Voorschoten’97 en DHL volgende week tegen elkaar spelen. Dit duel is dan ook beslissend wie de laatste plek in dat competitietoetje gaat verdienen.

Stompwijk’92 – sv Madestein

Al na twee minuten opende Nick Ammerlaan de score voor de thuisploeg. Een mooie treffer voor Ammerlaan, die weer terug is op het veld na veel blessureleed. De 1-0 bleef op het bord staan tot aan de rust. In de 52e minuut leverde een ingestudeerde vrije trap de 2-0 op. Nick Ammerlaan bezorgde de bal bij Rico Westdorp, die de bal teruglegde op Stijn van Rijn. De speler van Stompwijk’92 kon de 2-0 aantekenen. sv Madestein kwam met tien man te staan nadat een speler maar bleef praten tegen de arbiter. Met twee gele kaarten kon de Haagse speler zijn biezen pakken. Het duel werd even gestaakt en na de hervatting kon Yorick van Benten nog voor de 3-0 zorgen.

DHL – SEP

SEP speelde geen goede wedstrijd tegen DHL dat speelde om te winnen. Toch was het Tyler van Baalen die SEP naar een 0-1 voorsprong schoot. Na de gelijkmaker van Saviel Goedhart nam SEP opnieuw de leiding door een eigen doelpunt van de thuisploeg. Marcus Slagveer bracht daarna de 2-2 ruststand op het scorebord. SEP moest zich voornamelijk beperken tot het tegenhouden van DHL en kreeg na rust een tegentreffer te verwerken. Angelo Evertze schoot DHL naar een 3-2 voorsprong. Het duel eindigde in een 3-3 gelijkspel. Marco van Blitterswijk schoot het team van Marcel de Letter (foto) naar een punt en de nacompetitie in.

Alphen – Voorschoten’97

Voorschoten’97 speelde een prima wedstrijd tegen AVV Alphen, maar kwam tot twee keer toe op achterstand. Uit een voorzet van Jordy van der Wijngaard scoorde Rick Maas de 1-1 ruststand. Na de 2-1 in de zestigste minuut schoot Jesse Vijlbrief net een volley van vanaf de rand van de zestien in de verre hoek de 2-2 binnen. Met drie verse spitsen in het veld konden de bezoekers het verschil maken. Lars Beelen stak Timo van Aken weg door de as. Een overtreding binnen het strafschopgebied leverde vervolgens een strafschop op twee minuten voor tijd. Bennie Hogewoning schoot vanaf elf meter 2-3 eindstand binnen.

ODB – Sporting Leiden

Het duel tussen ODB en Sporting Leiden werd gespeeld in Leiden. ODB kon geen indruk maken tegen de hekkensluiter en moest genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Randy de Pauw scoorde beide treffers voor ODB. Voor de mannen van trainer Martin Abbenhuis was het de laatste wedstrijd van het seizoen. Komend seizoen komt ODB alleen met een zaterdagteam in actie.

SVH – WIK

Op het Sportpark aan de Noordweg kwamen SVH en WIK een 3-3 gelijkspel overeen. In een duel waarin niets meer op het spel stond. Roberto Adam (2x) en Mehmet scoorden voor de ploeg uit het Zuiderpark.