Manuel Vissers nieuwe hoofdtrainer zaterdagselectie vv Kethel Spaland

Met ingang van volgend seizoen zal Manuel Vissers (foto) als hoofdtrainer verantwoordelijk zijn voor de zaterdagselectie van vv Kethel Spaland. Hij volgt bij de Schiedamse club de vertrekkende Peter van Buren op.

Manuel Vissers heeft naast goede prestaties bij VUC, sv Den Hoorn, vv Schipluiden, DUNO en Vitesse Delft, de afgelopen vier jaar met succes de hoofdmacht van sv Charlois zaterdag van de derde naar de top van de tweede klas geholpen.

Ambities

De aanstelling van Vissers onderstreept de ambities van de Schiedamse club. Voorzitter Marco Konter: ,,Naast een bloeiende zondagafdeling is het ook zaak om in de zaterdagtak stappen te blijven maken. Onze doelstelling is en blijft om een stabiele tweedeklasser te worden. De aanstelling van Manuel past in deze ambitie.”

Proces

Bestuurslid voetbaltechnische zaken Ronald Scholte is zeer te spreken over het proces en de uiteindelijke keuze. ,,We kregen sollicitaties van enkele zeer goede kandidaten. In het proces zijn we dan ook niet over één nacht ijs gegaan. Uit diverse gesprekken, ook met een spelersafvaardiging, bleek uiteindelijk een unanieme voorkeur voor Manuel Vissers.”

Manuel Vissers beschikt met een UEFA A-licentie, over een uitstekende technische kwalificatie. Toch keek Kethel Spaland ook naar andere zaken. Scholte weer: ,,Vanaf het eerste gesprek overtuigde Manuel met zijn antwoorden, maar zeker ook met zijn gerichte vragen. Door het wederzijds ontspannen verloop van onze gesprekken, werd het vrij snel duidelijk dat hij past binnen onze clubcultuur, maar zeker ook op het gebied van normen en waarden hanteren wij dezelfde gedachtegang.”

Visie

Manuel Vissers zelf: ,,In de gesprekken met de TC en de spelersafvaardiging zijn de doelstellingen, de ambities van de club en mijn visie daarop, goed besproken. Ik denk dat hier voor mij een mooie uitdaging ligt om de club en de spelers naar een hoger niveau te brengen. Volgens mij heeft de huidige trainer een goede basis gelegd om mee te starten. Ik was ook aangenaam verrast bij het zien van de vrij nieuwe accommodatie en de faciliteiten die daar aanwezig zijn. Daarnaast heeft Ronald Scholte mij overtuigd om bij zijn cluppie te tekenen. Hij vertrouwt erop dat we prestatief hetzelfde resultaat krijgen als bij mijn laatste twee clubs. Die garantie heb je natuurlijk nooit, maar ik ga er wel mijn uiterste best voor doen.”

Doelstelling

Scholte kan zich daar alleen maar bij aansluiten. Gevraagd naar de doelstelling voor het komende seizoen antwoord Scholte: ,,Laat ik het erop houden dat we verwachten met de aanstelling van Manuel een andere kijk en een nieuwe impuls te kunnen geven. Hierdoor gebeurt er altijd iets binnen het selectieproces, waardoor scherpte en prestatie een natuurlijke wending zal krijgen. Waar dit in het eerste seizoen al toe leidt, gaan we zien. Ik heb er in ieder geval het volste vertrouwen in.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder