Vrouwen: Nederlaag voor RKDEO, Die Haghe naar winst tegen GJS

Voor RKDEO was het een slecht weekend. Zowel het eerste als het tweede vrouwenteam stond met lege handen. In de 2e klasse pakten Die Haghe en Ariston’80 een overwinning. Beide teams staan in de onderste regionen.

1e klasse C

RKDEO was op eigen veld niet opgewassen tegen De Tukkers. De sterke bezoekers uit Albergen waren met 0-2 de betere ploeg en bezetten nog steeds een tweede plaats. Voor RKDEO rest nu nog een uitduel bij Antibarbari, waarin de Nootdorpse vrouwen kunnen proberen de tweede zege van het seizoen binnen te halen.

2e klasse B

Hekkensluiter sv Den Hoorn begon goed aan de wedstrijd tegen IFC, maar keek al snel tegen een achterstand aan. De ploeg uit Midden-Delfland combineerde goed, maar de pass naar voren leverde weinig succes op. Bij rust was de achterstand opgelopen naar 0-5. In de tweede helft legde Lianne Gerritsen de bal goed af en kon Renée van Drongelen de 1-5 op het bord zetten. IFC had het laatste woord en bepaalde de eindstand op 1-6.

Die Haghe staat op een voorlaatste plaats en pakte een belangrijke overwinning op GJS. Op Ockenburch vierde Die Haghe een 2-1 overwinning. Ook Ariston’80 was aan de winnende hand tegen Zuidland. Door een 4-2 zege na een 3-2 ruststand heeft de Delftse ploeg nog steeds twee punten voorsprong op Die Haghe. Nina van Tent, Toke Camps, Katja Schmahl en Leike Linthorst waren trefzeker voor de studentes.

RKAVV verloor met duidelijke cijfers van FC Maense. In Rotterdam werden de Leidschendamse vrouwen met 4-0 aan de zegekar gebonden. Het duel tussen Jodan Boys en DSVP werd niet gespeeld. Een aantal speelsters van de club uit Pijnacker moest meespelen met de MO17 op het Nederlands Kampioenschap.

3e klasse B

De reserves van RKDEO gingen zonder wisselspelers op bezoek bij SO Soest. De thuisploeg was oppermachtig en won na een 5-0 ruststand de wedstrijd met 10-0. RKDEO 2 blijft na de dikke nederlaag op een elfde plaats staan. SEP 2 ging hard onderuit op eigen veld tegen AFC. De Amsterdamse kampioen was met 1-7 veel te sterk voor de thuisclub.

3e klasse E

DSVP 2 was niet opgewassen tegen sv Charlois. De vrouwen uit Pijnacker kregen op eigen veld met 0-3 klop. Sportclub Monster boekte een verdiende overwinning op Graaf Willem II-VAC. Binnen vijf minuten scoorde Robin Olsthoorn de 1-0 voor sc Monster. De Westlandse vrouwen hadden veel rust aan de bal en kwamen nog voor rust op 2-0 dankzij een doelpunt van Jade van Ruijven. In de tweede helft hanteerden de besoeksters een andere speelwijze, maar Sportclub Monster ving dit uitstekend op. Emmelie van Staalduinen speelde zich vrij en tekende voor de 3-0, waarna Jade van Ruijven voor een 4-0 eindstand zorgde. Maasdijk kwam na trieste omstandigheden niet in actie tegen Concordia. Het duel wordt nu op 1 juni gespeeld.