Westland Cup: Zaterdagploeg Westlandia schakelt FC ’s-Gravenzande uit

In de strijd om de Flynth Westland Cup speelde FC ’s-Gravenzande dinsdagavond in de kwartfinale tegen Westlandia (za) onder leiding van scheidsrechter Giovanni Verhoeve op sportpark De Hoge Bomen bij vv Naaldwijk. Voor de ploeg van FC ’s-Gravenzande zit het toernooi erop.

Tekst: Jan Hoogenraad

In de eerste helft was FC ’s-Gravenzande de bovenliggende partij. Dat leverde in de vijfde minuut een kans op voor Frank Broos op aangeven van Rick Boers, maar hij kopte over en op aangeven van Bram Sommeling werd een inzet van Yordi Klepke door doelman Jari Duijvestein gestopt. Een als voorzet bedoelde bal van Daan Struckman werd door de Westlandia-doelman over de lat getikt, dus een hoekschop. Westlandia kwam op een 0-1 voorsprong door een treffer van Stefan Bron na een snelle uitbraak. Nadat Frank Broos op aangeven van Yuri Westhoff de bal eerst nog op de paal had geschoten, was het na dik een half uur wel raak. Weer gaf Yuri Westhoff de bal goed aan en Frank Broos (foto) trof nu wel doel: 1-1. Nadat Yordi Klepke zijn inzet eerst nog gepakt zag worden door de Westlandia-doelman, scoorde hij even later wel op een pass van Bram Sommeling: 2-1.

Wissels

Na rust, met veel wissels in de elftallen, leek het meer op een potje zomeravondvoetbal en gebeurde er niet zo heel veel meer. Een aantal basisspelers bij FC ’s-Gravenzande kreeg rust en werd vervangen door jeugdspelers, maar dat seniorenvoetbal in een eerste elftal toch wat anders is dan jeugdvoetbal bleek overduidelijk, al is dat natuurlijk goed voor het verdere leerproces. Door een foutje van de FC ’s-Gravenzande-doelman kwam Westlandia al na vijf minuten weer op gelijke hoogte dankzij een treffer van Raymond Hanemaaijer: 2-2.

Eigen doel

Hierna waren de betere mogelijkheden voor Westlandia. Tim van der Voort was diverse malen kansrijk, maar kreeg de bal niet tussen de palen. Ook Raymond Hanemaaijer wist het net niet te vinden en schoot naast. De kansen voor FC ’s-Gravenzande bleven beperkt tot een schot van Daan Struckman, dat de lat schampte en Twan van Meerten had een snoeiharde uithaal in gedachte, maar miste volkomen. Door een eigen doelpunt van Soren Zuijderwijk in de slotfase kwam Westlandia op een 3-2 voorsprong en is FC ’s-Gravenzande uitgeschakeld in de strijd om de Flynth Westland Cup.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Bas Sommeling, Daan van Unen, Yuri Westhoff, Bram Sommeling, Rick Boers, Frank Broos, Kilian Berkhout, Soren Zuijderwijk, Daan Struckman, Yordi Klepke, Ardi Luijendijk, Pascal Broch, Roy Vermolen, Quint van Dam, Amin Mehrab, Twan van Meerten, Tim Otto.

Spelersgroep Westlandia (za): Jari Duijvestein, Sander Lievaart, Timothy Le Duc, Lars van den Berg, Dennis Koene, Thomas van der Putten, Stefan Bron, Raymond Hanemaaijer, Roy van Beek, Vince van Hagen, Ricardo van der Zalm, Mike Vijverberg, Jordi van der Meijs, Tim van der Voort.