Warming-up zaterdag 2C: Nog strijd om (vervangende) periodetitel

Bijna alle beslissingen in 2C zijn gevallen. De kampioen (UVS) is bekend, de degradant (Van Nispen) eveneens en de twee ploegen die voor behoud in de tweede klasse gaan spelen, Soccer Boys en Te Werve, ook. Maar welke ploegen pakken een (vervangende) periodetitel?

Tekst: Hans Kulk

De feiten zijn als volgt. UVS heeft de eerste periode gewonnen. In de tweede periode staat UVS ook bovenaan (11-27), gevolgd door DSO (11-25) en RCL (11-24). Ik beperk me even tot de kanshebbers. Eén ding is zeker. DSO speelt sowieso nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. De ploeg van Bert de Best wint of de tweede periode of zij pakken de tweede plek in 2C en nemen hiermee de eerste periode over van UVS. Maar wie er nog meer mee mogen smullen aan het ‘toetje’ ligt nog geheel open. Wordt het RCL of Vitesse Delft? RCL moet hiervoor boven DSO eindigen in de tweede periode, anders is Vitesse Delft, derde in de rangschikking, de gelukkige.

Spanning

Spanning alom dit weekend. Tegen wie spelen de kanshebbers dan? DSO ontvangt op sportpark Bentwoud Soccer Boys, terwijl RCL op bezoek gaat bij Berkel. De overige duels doen er eigenlijk niet meer toe. SVC’08 speelt op het Oostersportpark tegen kampioen UVS, het gedegradeerde Van Nispen speelt in De Zilk haar voorlopig laatste competitieduel in de tweede klasse. Kagia komt op bezoek. Vitesse Delft, gecoacht door Ronald Hes (foto), speelt in Hoek van Holland tegen HVC’10. Het laatste duel gaat tussen Te Werve en DoCoS. Alle ogen zijn gericht op RCL en Vitesse Delft. Wie o wie voetbalt nog even door?

© Haaglanden Voetbal

Lees verder