Warming-up Hoofdklasse (za): Spanning aan kop te snijden

In de Hoofdklasse is het enorm spannend aan kop. Liefst drie clubs, FC Rijnvogels, sc Feyenoord en Capelle maken nog kans om de vlag in top te hijsen. Ook onderin nog spanning waar het gaat om de p/d-plaatsen. Achilles’29 en Rijsoord zijn al gedegradeerd. Nummer vijf FC ’s-Gravenzande heeft dit seizoen al 48 punten gepakt.

Tekst: Willem Lenting

FC ’s-Gravenzande won vorige week met 1-2 bij Smitshoek. Voor FC ’s-Gravenzande staat er de laatste wedstrijd niet veel meer op het spel en neemt de ploeg van trainer Richard Middelkoop (foto) momenteel een keurige vijfde positie in op de ranglijst. Zaterdag krijgt FC ’s-Gravenzande bezoek van nummer elf DHSC uit Utrecht. Wesley Sneijder, oud-international en één van ‘s werelds beste middenvelders ooit, zit sinds dit seizoen als assistent-trainer op de bank bij DHSC. Zijn zoon Jessey (15) zit sinds een paar maanden ook bij de selectie en gaat volgend seizoen spelen voor FC Utrecht.

Wesley Sneijder

D.H.S.C. (DOS Holland Stichtse Boys Combinatie) ontstond per 1 juli 2007 uit de fusie tussen DHC’04 en Stichtse Boys. DHC’04 is per 1 juli 2004 ontstaan als fusieclub tussen DOS en USV Holland. De terreinen van DOS en Holland grensden aan elkaar aan de Thorbeckelaan. Na de fusie in 2007 zijn beide terreinen gesloopt en werd er een nieuw “Sportpark Thorbeckelaan” aangelegd voor DHSC in de wijk Ondiep. Inmiddels is dit sportpark omgedoopt tot “Sportpark Wesley Sneijder”.

Wesley Sneider is dit seizoen de assistent van trainer Testa la Muta. La Muta is bezig aan zijn eerste seizoen in Utrecht. ,,Uiteindelijk willen we richting de Derde Divisie met DHSC. We willen voortbouwen op de stappen die we nu aan het zetten zijn. Daarin zijn we altijd ambitieus. Dan moeten we het beste ervan maken, met een goede selectie en aantrekkelijk voetbal”, beloofde hij bij de start van de competitie. Mede door veel blessures draait de ploeg uit Utrecht een matig seizoen tot nu toe. DHSC werd drie jaar geleden kampioen van de eerste klasse. Dit seizoen staat de ploeg na 29 wedstrijden pas op 35 punten. DHSC heeft nog minimaal één punt nodig om zich veilig te spelen. Begin februari wonnen de Westlanders met 1-3.

Vijfde plaats

FC ’s-Gravenzande zal er alles aan gelegen zijn om de vijfde plaats vast te houden. Nummer zes Achilles Veen heeft één punt minder en speelt tegen nummer twee Feyenoord. Het team van trainer Richard Middelkoop mag dus in ieder geval niet verliezen om die vijfde stek vast te houden. Trainer Middelkoop zat twee weken geleden aan tafel bij Haaglanden Voetbal samen met Ron van Meerten. FC ’s-Gravenzande staat nu op 48 punten en dat is met nog één wedstrijden te gaan al een recordaantal. Middelkoop gaf aan dat de start van de competitie wisselvallig was. Dat kwam ook omdat de ploeg na coronaproblemen weer in het ritme moest komen. Na de winterstop hebben de Westlanders veel punten gepakt en veel gescoord. Van de dertien thuiswedstrijden won FC ’s-Gravenzande er maar liefst negen. De Westlanders spelen al jaren met een vaste groep spelers en vaak komen ze ook nog uit de eigen jeugd.

Scheidsrechter Martin Kool uit Heemskerk geeft zaterdag in ’s-Gravenzande om 14.30 uur het beginsignaal voor het competitietreffen. De selectie begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een trainingsdag op zaterdag 30 juli.  Op 5, 6 en 7 augustus volgt een trainingskamp in Groningen. De eerste oefenwedstrijd staat op het programma voor dinsdag 9 augustus.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder