ADO Den Haag-doelman Alessandro Damen naar Spakenburg

De Technische Commissie van Tweede Divisionist Spakenburg heeft een akkoord bereikt met de geroutineerde 32-jarige doelman Alessandro Damen (foto). De in Utrecht woonachtige sluitpost is afkomstig van Heracles Almelo, dat hem eind januari verhuurde aan ADO Den Haag. In Den Haag werd zijn overeenkomst niet verlengd.

Met ADO Den Haag was hij tot en met afgelopen zondag nog actief (weliswaar als reservedoelman) in de play-offs voor een plek in de Eredivisie. Damen verving tijdens de play-offs eenmaal eerste sluitpost Hugo Wentges op prima wijze.

Hij leek na zijn overkomst naar ADO Den Haag onder Ruud brood eerste doelman te worden, maar na enkele mindere duels raakte hij zijn plek onder de lat kwijt aan Hugo Wentges. Voor zijn periode bij sc Heracles was Alessandro Damen actief bij Excelsior, waar de toenmalige trainer Marinus Dijkhuizen (nu weer actief bij de Rotterdamse club) hem weghaalde bij De Meern.

Bij Spakenburg moet Damen de strijd aangaan voor een plaats in het doel met de van FC Volendam aangetrokken Dion Vlak en Menno Heus, als die weer is hersteld is van zijn zware knieblessure.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder