Zaterdag 3A/3C: VDL speelt zich op laatste competitiedag veilig

In 3A moest Blauw Zwart buigen voor Lugdunum en in 3B was het toche en feestje bij VDL in Maassluis, want dat speelde zich veilig door winst op kampioen VFC.

Tekst: Thomas Hofman

3e klasse A

In Leiden heeft Blauw-Zwart met 5-2 verloren van Lugdunum. Trainer Jos van der Helm zat bij Blauw Zwart voor de laatste maal op de bank. Hij wordt opgevolgd door Alan Campfens. Namens de ploeg uit Wassenaar scoorden Iliass Assabann en Jordy Lubbe. Blauw Zwart eindigt de competitie daardoor op de elfde plaats. Alphia is kampioen geworden door een 2-1 overwinning op Aarlanderveen.

CVC Reeuwijk, FC Oudewater en TAVV gaan nacompetitie spelen voor promotie. VVC was al gedegradeerd, Gouda en Be Fair gaan strijden om lijfsbehoud.

3e klasse C

In Maassluis heeft VDL zich veilig gespeeld door met 2-0 te winnen van kampioen(!) VFC. Kevin van der Kraan en Francis van der Plas waren de doelpuntenmakers. De ploeg van trainer Henk Salari (foto) eindigt het seizoen op de tiende plek.

MVV ’27 wist niet te winnen bij Rijnmond Hoogvliet. Er stond voor beide ploegen niets meer op het spel. De Maaslanders verloren met 4-1 nadat ze met 1-1 de rust in gingen. Doelpuntenmaker bij MVV’27 was Adam van Buuren.

Zuidland, HBBS en Vierpolder gaan nacompetitie spelen voor promotie naar de tweede klasse. Er is geen rechtstreekse degradant (Leonidas heeft zich teruggetrokken uit de competitie). GHVV’13 en FC Vlotbrug spelen om lijfsbehoud in de nacompetitie.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder