Zaalvoetbal: FC Westland sluit seizoen af met gelijkspel

De zaalvoetballers van FC Westland kroonden zich vorige week tot kampioen van de Topklasse en vierden dit afgelopen vrijdag in de thuiswedstrijd tegen ASW voor eigen publiek. Na achttien gewonnen wedstrijden en één verliespartij, resteerde er voor FC Westland nog één ding dit seizoen om alles af te strepen. Het gelijke spel kwam er dan ook door een 6-6 uitslag tegen ASW.

Tekst: Peter Botman

Niet dat de ploeg van coach James Dhanai op een gelijkspel speelde tegen de club uit Waddinxveen. Maar duidelijk was wel dat er voor FC Westland niets meer op het spel stond, de ploeg niet helemaal op volle sterkte was en ook niet helemaal voor de volle 100% gemotiveerd was om er wat van te maken. Zo ontspon er een vrij gelijkwaardige wedstrijd.

Waarschuwing

ASW zakte goed in en loerde op de mogelijkheid om er snel uit te komen. FC Westland kwam op een 3-1 voorsprong, maar de aansluitingstreffer van de bezoekers kort voor rust was een waarschuwing, dat ASW zich zeker nog niet gewonnen wilde geven. Na de pauze werd dan ook de tussenstand omgebogen tot 3-4 waarna FC Westland een 5-4 voorsprong ook weer uit handen gaf tot 5-6. Met zijn tweede treffer zorgde Kamal Amheye voor de 6-6 en voorkwam hij de tweede nederlaag dit seizoen. Mo Maatoug was ook tweemaal succesvol. De andere twee treffers werden gescoord door Yassin Irzi en Rafik el Osrouti.

Huldigingen

Na afloop werd eerst het tweede team van FC Westland in het zonnetje gezet. Dat werd kampioen in de Hoofdklasse en neemt komend seizoen de plek in van het eerste in de Topklasse. Voor FC Westland 1 is er komend seizoen een plek in de landelijke eerste divisie.

Nadat het tweede team was gehuldigd, was het de beurt aan de hoofdmacht. Namens de KNVB was Arie van der Bulk aanwezig om de spelers de kampioensmedailles om te hangen en de schaal uit te reiken als kampioen van de Topklasse, het hoogste districtsniveau. Er werden ook volop bloemen uitgereikt en Martin Roos, nestor van de club, hield een speech en reikte de FC Westland-kampioensschaal uit.

Selectie

Coach James Dhanai ziet zijn selectie voor komend seizoen intact blijven en met enkele gerichte versterkingen denkt hij minimaal een stabiele eerste divisionist te worden. Wel is FC Westland nog op zoek naar personen die de club zowel op sportief, financieel als op organisatorisch vlak verder kunnen helpen. Voor meer info: info@fcwestland.nl.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder