NAC-trainer Maurice Steijn blij met komst Ton Lokhoff

NAC haalde maandag Ton Lokhoff terug bij de club, nu in de functie van technisch directeur. De Haagse trainer Maurice Steijn (foto) van de Bredase club is blij met de komst van Lokhoff. Tot voor kort ging de trainer met algemeen directeur Mattijs Manders over het technisch beleid.

,,Twee weken terug hebben we uitgebreid met elkaar gesproken, het was net als twintig jaar geleden”, liet Steijn weten aan BN De Stem. In die periode was Steijn speler bij NAC en Lokhoff de assistent van trainer Henk ten Cate. ,,Ton is gewoon Ton. Wat je ziet, is wat je krijgt. Ik hou van dat soort type mensen. Bij VVV heb ik vijf jaar met Stan Valckx gewerkt. Ook een oud-speler en een no-nonsense figuur. Dat vind ik erg prettig.”

Behoefte

NAC heeft duidelijk behoefte aan een persoon als Lokhoff achter de schermen, vindt ook Steijn. ,,Hij is er als technisch directeur niet alleen voor het eerste elftal. Hij moet ook de lijn van de jeugd bewaken, zorgen voor doorstroming vanuit de jeugd. Trainers en spelers beoordelen. Manders doet het zakelijke gedeelte. We proberen steeds meer dingen op de lange termijn voor elkaar te krijgen en een basis te leggen voor de komende jaren. We willen heel graag promoveren. Mocht dat niet lukken, moeten we volgend jaar promoveren”, aldus de Hagenaar.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder