Slechte beurt OranjeLeeuwinnen tegen Engeland

||

De OranjeLeeuwinnen leden vlak voor de start van het EK een zware nederlaag in en tegen Engeland. Oranje moest met liefst 5-1 buigen voor de ploeg waar nu ex-Oranje-bondscoach Sarina Wiegman de technische touwtjes in handen heeft. Bij Oranje zit één speelster van het huidige ADO Den Haag, reservekeepster Barbara Lorsheijd.

Foto’s: Orange Pictures

Bij Oranje speelde jubilaris Sherida Spitse haar tweehonderdste interland en werd voor aanvang in het zonnetje gezet door haar voormalige coach Sarina Wiegman. Spitse leidde de openingstreffer van Oranje in. Na haar hoekschop kopte Lieke Martens binnen: 0-1. Terwijl Nederland beter in de wedstrijd kwam viel de Engelse gelijkmaker eigenlijk uit het niets. Een mislukte voorzet van Lucy Bronze kwam over keepster Sari van Veenendaal tegen het net tot stilstand: 1-1.

In de rust een wissel bij Oranje. De niet geheel fitte Martens werd vervangen door Daniëlle van de Donk, die nu terugkeerde na een zware blessure. Van de Donk forceerde een pingel, maar die werd vervolgens gemist door Spitse. De bal verdween via de buitenkant van de paal naast het Engelse doel. In de aanval daarop sloeg Engeland hard toe en Beth Mead zorgde voor de 2-1. Daarna liep Engeland uit naar een grote zege. Van Veenendaal blunderde bij de 3-1 van Ella Toone, na zwak verdedigen aan Oranje-zijde maakte Lauren Hemp er 4-1 van en weer Mead liet de vijfde Engelse treffer op het scorebord noteren. Een schot op de lat van Alessia Russo voorkwam dat het team van Sarina Wiegman het halve dozijn treffers volmaakte.

Werk aan de winkel aan Oranje-kant, dat dinsdag het uitgestelde WK-kwalificatieduel met Belarus speelt en daarna nog oefent tegen Finland. Zweden is op 9 juli de eerste EK-tegenstander. In de poule zijn de andere opponenten Portugal en Zwitserland.

Engeland lijkt in eigen land favoriet voor de titel. Sarina Wiegman na afloop tegen de BBC: ,,Ik denk dat er veel favorieten zijn voor dit toernooi en daar zijn wij er één van. We weten waar we heen willen en we houden ons aan onze plannen. We zitten niet op een roze wolk, maar blijven met beide benen op de grond. De verwachting zal natuurlijk hoger worden, maar we blijven rustig.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder