Voormalig ADO Den Haag-speler Pascu tekent bij Almere City FC

|

José Pascual Alba Seva (foto), kortweg Pascu, maakt nu de overstap naar Almere City FC. Hij kwam eerder uit voor ADO Den Haag en het afgelopen seizoen voor FC Dordrecht. Hij tekent in Almere een contract voor twee seizoenen met een eenzijdige optie op een verlenging.

‘Pascu’ is geboren in de buurt van Alicante, in het plaatsje Santa Pola, waar hij zijn eerste stappen in het voetbal zette bij Lacross Babel CF. Op 13-jarige leeftijd werd hij ingelijfd door Valencia, waar hij in totaal zeven jaar doorbracht. Als speler van Valencia O19 speelde hij acht wedstrijden in de UEFA Youth League. In deze periode kwam Pascu ook tot vier interlands voor Spanje O18 en werd hij daarna ook opgeroepen voor Spanje O19.

ADO Den Haag

Sinds 2020 speelt ‘Pascu’ in Nederland. Hij debuteert voor ADO Den Haag op 27 september 2020 en speelde daar in totaal dertien wedstrijden in de Eredivisie. Daarna maakte hij de overstap naar FC Dordrecht en kwam daar tot 37 duels, waarin hij vijf assists gaf en eenmaal scoorde.

Pascu op de clubsite over zijn overgang naar Almere City FC: ,,Voor mij is dit een logische vervolgstap in mijn loopbaan. Toen Almere City FC belde, wist ik meteen dat dit het voor mij was. Ik heb bij FC Dordrecht goede verhalen gehoord over de club, onder andere van trainer Michele Santoni en ik ben blij dat ik in Nederland kan blijven.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Almere City FC)

Lees verder