KNVB ziet niets in voorstel FC Utrecht om competitie later te starten

Deze week meldde Haaglanden Voetbal, dat Thijs van Es, algemeen directeur van FC Utrecht, een voorstel deed om het volgende Eredivisie-seizoen op een later tijdstip dan het weekend van 14 en 15 augustus te beginnen.

De KNVB heeft desgevraagd aan VoetbalPrimeur laten weten, dat het lastig is om de startdatum van het nieuwe seizoen op te schuiven. Van Es deed zijn voorstel mocht het nog niet mogelijk zijn om (gedeeltelijk) met publiek te spelen.

Inventarisatie

De KNVB-woordvoerder liet weten: ,,De start van het volgende Eredivisie-seizoen, in het weekend van 14 en 15 augustus, is voortgekomen uit een inventarisatie onder alle clubs. Bij het maken van de speeldagenkalender inventariseren wij altijd bij alle betrokkenen, zo komt de startdatum ook tot stand.”

Beperkt

De KNVB meldt ook, dat de ruimte om te schuiven met wedstrijden beperkt is. Zo wordt in de zomer van 2021 het EK afgewerkt, in het najaar van 2022 staat het WK in Qatar alweer op het programma. De KNVB-woordvoerder: ,,Er is een reden dat we half augustus beginnen: we hebben rekening te houden met interlandperiodes, Europese competities, de TOTO KNVB Beker en andere wensen van betrokkenen. Er is dus een beperkte tijdspanne waarin de competitie kan worden afgewerkt.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder