Marcley Manuela: ,,Mijn doel is 25 doelpunten maken voor Lunds BK”

Marcley Manuela speelt dit Zweedse seizoen voor Lunds BK. Skånesport had een interview met de speler, die in Nederland in deze regio actief was bij onder meer de jeugd van DSO, DWO en ADO Den Haag en de senioren van Wilhelmus, sv Nootdorp, vv Noordwijk en kort sv Den Hoorn.

 Hoe is de persoonlijke vorm op dit moment, hoe heb je getraind in de winter?

,,Ik begin steeds beter in vorm te komen. In de winter heb ik vooral gewerkt aan mijn techniek, conditie en kracht. Nu werken aan fit worden en het voelt echt goed moet ik zeggen. De trainingen waren geweldig en we hebben fantastische mogelijkheden bij deze club om ons voor te bereiden, zowel met de fysio die met ons werkt, als met onze coaches.”

Neem ons mee door je carrière, welke clubs heb je vertegenwoordigd?

,,Ik ben geboren in Nederland, mijn twee ouders komen uit Curaçao in Zuid-Amerika. Ik begon met voetballen toen ik zes jaar oud was. Mijn clubs waar ik heb gespeeld zijn ADO, Wilhelmus, sv Nootdorp, Noordwijk, DSO, sv Den Hoorn, Prespa Birlik en nu Lunds BK. Tijdens mijn carrière ben ik van team en niveau gewisseld, ik wist nog niet zeker of ik volledig in voetbal wilde investeren. Maar toen ik bij Noordwijk kwam, begon mijn motivatie en gevoel terug te komen en realiseerde ik me wat er nodig is om op prof of semi-profniveau te spelen.”

Kans

,,In het seizoen 2020 kreeg ik de kans om het Zweedse voetbal te proberen in divisie twee. Ik kreeg een aanbod en vond het een interessant avontuur om buiten Nederland te spelen. Het project was slechts twee maanden en het was heel geschikt voor mij omdat ik mijn vriendin en familie in Nederland heb. Maar het ging best goed voor mij, ik scoorde dertien doelpunten in elf wedstrijden. Ik had leuke en goede teamgenoten en ik begon Zweden leuk te vinden. In de tussentijd hebben verschillende Zweedse en Scandinavische clubs contact met me opgenomen. Dus toen Lunds BK in contact kwam en haar omgeving liet zien met coaches en meer, was ik natuurlijk blij en erg geïnteresseerd om voor deze club te gaan spelen, een keuze waar ik geen spijt van heb.”

Welke rol op het veld vind je het leukst en waarom?

,,Ik ben een spits en ik kan ook op de vleugels spelen, maar ik ga graag aan de slag en daag uit.”

Wat zijn de vooruitzichten voor je team dit seizoen?

,,Ik ben een beetje onzeker over het exacte niveau in Ettan, maar ik heb een aantal van de andere teams van vorig jaar gezien en ik zie dat het een zware serie is met veel goede spelers en teams. Mijn doel is altijd om te winnen en ik wil mijn bijdrage leveren om mijn teamgenoten beter te maken en ik weet dat mijn medespelers hetzelfde doen voor mij in dit team. Ik stel altijd verschillende doelen voor een seizoen die realistisch moeten zijn. Mijn doel nu is om 25 doelpunten te maken voor Lunds BK tijdens het seizoen.”

Wat doe je in het dagelijks leven?

,,De club heeft werk voor mij, ik werk dus bij de club en zal voornamelijk met de jongeren actief zijn  in hun voetbalontwikkeling en de academie ondersteunen. Op dit moment staat de activiteiten op een laag pitje vanwege Corona om geen risico te lopen.”

Hoe laad jij je meestal op voor een wedstrijd?

,,Elke dag ziet er in principe hetzelfde uit. Mijn routines zijn vrij statisch, hoewel ik vrij flexibel ben als persoon. Ik zorg ervoor dat ik minstens tien uur slaap. Ik sta op rond half acht en eet een stevig ontbijt. Ik eet veel eieren en niet zozeer wit brood. Ik ga rond tien uur naar de sportschool als ik niet op de club werk. Dan weer aar huis en eten, vaak kip met rijst. Rust dan een tijdje uit en ben dan een uur voor de training op de club om me voor te bereiden. Ik doe de training en ga dan weer naar huis en eet weer. Ik praat altijd met de familie voor ik naar bed ga. Voor de wedstrijd is het ongeveer hetzelfde, maar dan doe ik geen training in de sportschool.”

Als je een speler kon binnenhalen, die je dit seizoen in je selectie zou willen hebben, wie zou het dan zijn en waarom?

,,Serieus, we hebben een geweldig team, denk ik, maar oké, droom dan een beetje.. Memphis Depay is elke dag welkom bij ons.”

Het allerbelangrijkste. Hoe ontspan je je?

,,Graag lezen. Lees meestal “mindset” boeken en op dit moment boeken geschreven door Tim S. Grover en Shari Wenk. Dan speel ik wat FIFA, chat ik met het thuis en luister ik naar muziek.”

© Haaglanden Voetbal (Bron: Skånesport)

Lees verder