Pleun Strik, ooit begonnen bij VCS, overleden

Pleun Strik, speler van PSV in de jaren 1967 tot en met 1976, is donderdagavond overleden. De in Rotterdam geboren voormalig aanvoerder van de Eindhovense club is 78 jaar oud geworden.

Er zijn spelers die zelden een wedstrijd missen. Nooit geblesseerd, geen schorsingen. Pleun Strik was zo’n speler. In zeven seizoenen op twee wedstrijden na altijd van de partij bij PSV. Strik speelde tot zijn veertigste en in totaal 330 keer in dienst van PSV. 270 daarvan speelde Strik er in de Eredivisie. Hij was lange tijd aanvoerder en won met de club tweemaal het landskampioenschap en evenzoveel keer de beker. In 1974 maakte hij op het WK onderdeel uit van het Nederlands elftal dat de finale haalde.

VCS

Strik komt van het Haagse VCS, terwijl hij in Rotterdam is geboren. Hij speelde op jonge leeftijd in de hoofdmacht van de roodbroeken. Vanuit VCS werd hij opgepikt door Feyenoord. Omdat dat niet echt een succes werd, verkaste hij naar Go Ahead. In Deventer wist hij ook een plek bij de selectie van Oranje te bemachtigen. PSV haalde Strik naar Eindhoven voor een in die tijd hoog bedrag van 170.000 gulden. Na zijn PSV-tijd speelde hij nog bij EVV, NEC en VVV waar hij pas op zijn veertigst na 550 wedstrijden in het betaald voetbal stopte.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder