Alfons Groenendijk gaat niet in op aanbieding PEC Zwolle

Alfons Groenendijk (foto) leek, gelet op eerdere berichten in de media, in PEC Zwolle een nieuwe club te hebben gevonden. De 56-jarige Leidenaar zou starten als hoofdtrainer en na de komst van Art Langeler (die niet per direct weg kan bij de KNVB) als assistent verder gaan. De oud-trainer van onder meer ADO Den Haag heeft echter PEC Zwolle afgezegd.

In het Leidsch Dagblad geeft Groenendijk als reactie: ,,Het plaatje klopte niet voor mij. Ik ging het gesprek – een goed gesprek overigens, dat wel – open in. Het idee was dat ik interim-trainer zou worden, tot 1 april. Daarna zou Langeler het overnemen en kon ik assistent worden. Op zich zag ik daar wel iets in, je bent toch weer in beeld. Maar ineens lag dat allemaal al op straat. Je kon het overal in de media lezen en ik kreeg er ook belletjes en appjes over.”

Tussenpaus

Toch ziet Groenendijk van deze constructie af. ,,Als tussenpaus kom je dan niet erg sterk binnen. Spelers weten ook dat je over een paar weken weer een stapje terugdoet, dat tast je aan in je gezag. Bovendien ontbrak voor mij het perspectief op de langere termijn. Werken op basis van gelijkwaardigheid is één ding, maar ik voel me te veel hoofdtrainer om als assistent te fungeren. Al met al was het gevoel voor nu niet goed. Daarom heb ik PEC Zwolle afgezegd.”

De club uit Zwolle moet een opvolger aanstellen voor de afgelopen weekend ontslagen John Stegeman. Langeler kan de taak van Stegeman per 1 april aanstaande overnemen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder