Marcel Bruggeling neemt afscheid bij sv Honselersdijk met bijzonder duel

||||||||||

Afgelopen vrijdagavond nam Marcel Bruggeling (33) in Honselersdijk afscheid van de actieve voetbalsport met een wedstrijd tussen de twee clubs waar hij voor speelde: sv Honselersdijk-Westlandia. Beide teams bestonden uit spelers met wie Bruggeling samenspeelde.

Tekst & foto’s: Alexander Wagener

Bruggeling begon met voetballen bij sv Honselersdijk. In de bovenbouw van het jeugdvoetbal vertrok hij naar Westlandia in het naburige Naaldwijk. Hij wilde het hogerop proberen en slaagde daarin. Met de JO17 en JO19 werd hij kampioen van de Derde Divisie. Daarna voetbalde Bruggeling er nog vier seizoenen in de zondagselectie, waarvan 78 wedstrijden in het eerste elftal, dat in zijn tijd in de eerste klasse en in de hoofdklasse speelde. In 2012 keerde Bruggeling terug op het oude nest, waar hij mede vormgaf aan de opmars van het eerste elftal naar de eerste klasse, die in een aantal jaren werd gerealiseerd onder leiding van hoofdtrainer Piet Boon, die hij nog van de Westlandia-jeugd en het tweede zondagelftal daar kende en assistent- en tweede elftaltrainer Frank van Zijl.

Onder leiding van de huidige hoofdtrainer André Lourens werd dit niveau geconsolideerd. Eind vorig seizoen nam Bruggeling het besluit om te stoppen met voetballen. Hij vond het wel genoeg en zag tot zijn grote genoegen dat zich nieuwe jonge en gretige talentvolle voetballers zich in de spelersselectie begonnen te manifesteren. Tijdens het laatste Westlands Voetbal Gala kreeg de afzwaaiende aanvoerder en centrale verdediger de oeuvreprijs uitgereikt. Voor sv Honselersdijk gaat Bruggeling niet verloren. Sinds enige tijd maakt hij als bestuurslid Technische Commissie Bovenbouw deel uit van het hoofdbestuur.

Marcel Bruggeling won zijn afscheidswedstrijd, want voor rust speelde hij met Westlandia mee. Op dat moment leidde de Naaldwijkers met 0-1. Na rust speelde Bruggeling met sv Honselersdijk mee, dat de tweede helft met 3-2 won, waardoor de eindstand 3-3 werd. En zo hoort het ook! Bruggeling scoorde de 1-2 aansluitingstreffer uit een strafschop, waarna hij spontaan door beide elftallen werd gefeliciteerd met zijn doelpunt. Daardoor moest scheidsrechter Stanley van Lith uit Honselersdijk, die werd geassisteerd door de grensrechters Frans Brochard en Kees Lobert, lang wachten om het spel weer te kunnen hervatten.

Aan het einde van de tweemaal dertig minuten durende wedstrijd kreeg Bruggeling een meer dan verdiende applauswissel. Hij werd vervangen door Max van der Kraan, de jonge gretige en talentvolle speler die hem uit het eerste elftal had gespeeld op zijn positie centraal achterin. Omdat opnieuw een staande receptie in het veld ontstond, waarbij Bruggeling alle spelers en stafleden van beide teams hem de hand wilden schudden, hervatte Van Lith het spel dit keer niet meer. Door clubvoorzitter Erwin van der Mark kreeg Bruggeling, die vorig seizoen al werd gehuldigd voor 250 wedstrijden in het eerste elftal, de bij het afscheid horende spiegel en een ingelijst shirt (inclusief aanvoerdersband!) uitgereikt. Het bleef nog lang gezellig op de Strijphorst tijdens de nazit.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder