Oefenvoetbal: VELO op trainingskamp onderuit tegen SVZW

|||||

Op de tweede dag van het trainingsweekend van VELO stond ook een oefenduel tegen SVZW op het programma. De dag begon voor velen met kleine oogjes. Maar na een goed ontbijt, kon iedereen er weer tegenaan.

Tekst: Raymond van Asten

Onder het motto ’s avonds een vent, ’s morgens een vent vertrok iedereen naar de kanoverhuur voor een leuke tocht door de wateren van Amelisweerd. Met veertien tweepersoons kano’s het water op. Het te water gaan was al een spannende onderneming. En bij de derde kano ging het al fout: Bas en Vince haalden direct een nat pak. De route die we hadden moeten volgen (linksaf), werd compleet genegeerd en iedereen ging rechtsaf. Na enige tijd pedellen kwamen de boten langs het stadion van FC Utrecht en sommigen haalden zelfs de binnenstad van Utrecht. Onderweg hield geen enkel duo het droog, mede door de ploeggenoten die de “droge” kano’s graag een nat pak bezorgden.

Na anderhalf uur werd iedereen gesommeerd om weer terug te keren naar het startpunt. Waar teammanager Paul en bestuurslid Raymond alle boten weer verwelkomden. Uiteraard werden alle koppen geteld, want er moest immers nog gevoetbald worden. Na terugkeer bij het hostel kon iedereen lekker douchen en stond de lunch klaar.

Rustmoment

Aansluitend was er even een kort rustmoment, waarna de selectie vertrok naar sportpark De Berekuil voor de wedstrijd tegen eersteklasser SVZW uit Wierden. De aftrap was om half drie op het eerste kunstgrasveld van vv Voorwaarts.

VELO kwam sterk uit de startblokken en dat resulteerde in twee doelpogingen van Roderick Meinema op aangeven van respectievelijk Lars de Jong en aanvoerder Mo Ozdemir. Inde achtste en negende minuut weer kansen voor de Wateringers. SVZW leek wat bekomen van de schrik en counterde na een kwartier sterk en effectief: 1-0 door Jasper Groothuis. Het centrum van VELO lag open en er werd ook niet sterk ingegrepen in de duels. Na deze treffer kreeg SVZW meer grip op de wedstrijd en kende een sterke fase.

Kans

Joey Kouters creëerde nog een goede kans nadat hij zijn directe tegenspeler goed uitkapte. De verdediging van Zwaluwen stond goed onder leiding van het ervaren centrale duo Freek Grondman en de van IJsselmeervogels overgekomen Jeffrey Buitenhuis.

Na rust direct zeer slordig balverlies aan VELO-kant, wat resulteerde in een grote kans voor SVZW. Twee minuten later aan de andere kant een goede één-twee tussen Joey Kouters en Max Spilker. Vrij voor de keeper kon Kouters niet afronden, maar de vlag van de grensrechter was inmiddels, onterecht, omhooggegaan.

Terugkeer

Na een uur speelde SVZW de VELO-verdediging helemaal open. Een opening van rechts naar links en direct weer andersom bereikte de opgekomen rechtsback, die een panklare voorzet afleverde op het hoofd van Maarten Jansen, die doelman Jari Puister volledig kansloos liet: 2-0. Twintig minuten voor tijd een mooi moment voor de bij VELO teruggekeerde Delano Vogel. Na negen maanden kruisbandblessureleed kon hij eindelijk weer een wedstrijd spelen. Hij gaf direct leiding aan het Wateringse middenveld, wat zeer positief was om te zien.

Verbeterpunten

Hierna was er niet veel meer te beleven en blies de goed leidende scheidsrechter na exact negentig minuten spelen af. Er waren duidelijk verbeterpunten genoteerd, maar ook zeker complimenten en de strijdlust van VELO.

Opstelling VELO 1e helft:
Deniz Pamuk, Mart Dubbeld, Mike Das, Imad Talhaoui, Benjamin El Amrani, Kenan Schenkeveld, Mo Ozdemir, Lars de Jong, Roderick Meinema, Abel Dries en Joey Kouters.

Opstelling VELO 2e helft:
Jari Puister, Bas van Dommelen, Rens de Vries, Dennis van Rijn, Reinier Maartense, Mo Ozdemir, Vince van Egmond, Lars de Jong (Delano Vogel), Max Spilker, Abel Dries, Joey Kouters (Mike Das).

De selectie keerde na de wedstrijd weer terug bij het hostel, alwaar de spelers na wat rust nog een lekkere BBQ op de planning hadden staan. De rest van de avond ging de hele groep zich vermaken in Utrecht, waarmee het geslaagde trainings- en teambuildingsweekend werd afgesloten, met dank aan de drie hoofdsponsors HZ Logistics, Eurowest en PJH Hoogwerkerverhuur.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder