OPMERKELIJK

In deze rubriek tonen wij periodiek opmerkelijke zaken op en rond de voetbalvelden, die onze redactie tegenkwam op TV, internet, twitter of instagram. Onderwerpen over voetballers of clubs uit het betaalde- en amateurvoetbal.

Doelpunt en juichen

Beerschot-speler Jan Van den Bergh scoorde niet alleen een geweldig doelpunt tegen RKC Gent, de ploeg van John van den Brom, maar ook zijn manier van juichen baarde opzien.

Nachtmerrie

Het is de nachtmerrie van elke scheidsrechter. Het overkwam arbiter Oscar Macias in Mexico. Bij een 2-0 stand voorkwam de scheidsrechter de 3-0 van Cruz Azul. Toluca kwam voor rust terug tot 2-2, maar Cruz Azul herstelde de voorsprong in de tweede helft en won met 3-2.

Penalty-aanloop

Het nemen van een strafschop uit stand komt vaak arrogant over. Een aanloop nemen lijkt normaal. Maar wat de Argentijn Gonzalo Coronel deed tijdens de strafschoppenserie tussen Atlético Atlanta (zijn club) en Villa San Carlos was opzienbarend. Hij nam wel een heel lange aanloop…..En als je dan ook nog mist….. Villa San Carlos won de strafschoppenserie in de Copa Argentina.

Zeg het met bloemen!

Voorafgaand aan de Twentse derby tussen Heracles Almelo en FC Twente wilde trainer Frank Wormuth van sc Hercales iets goedmaken met Hélène Hendriks van ESPN, na zijn onaardige uitspraken van een week eerder. Na de nederlaag van zijn ploeg bij RKC Waalwijk zei Wormuth (met een knipoog) dat het kwam door Hendriks: als de ESPN-verslaggeefster bij Heracles was, verliezen de Almeloërs altijd, zo zei Wormuth. Afgelopen weekend was zij weer bij Heracles. Wormuth had dus een bos bloemen bij zich, toen hij voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Twente ESPN te woord stond. ‘Een sorrycadeautje voor jou.’

Loopbaan assistent-scheidsrechter afgevlagd

a de Twentse derby: Jans vlagt carrière grensrechter Janson af

De derby tussen Heracles Almelo en FC Twente was zaterdag voor Peter Janson zijn laatste wedstrijd als assistent-scheidsrechter in het profvoetbal. Voor de trainer van FC Twente, Ron Jans, een reden om de loopbaan van Janson op deze manier ‘af te vlaggen’. Het arbitrale trio kon erom lachen en Jans had er ook plezier in.