TOGB rouwt om overlijden erelid Arno Koot bij vrachtwagenincident

|

Diepbedroefd en geschokt over het overlijden van erelid Arno Koot gaan bij TOGB de gedachten uit naar degenen die het dichtst bij hem stonden. Arno Koot is één van de dodelijke slachtoffers van het tragische vrachtwagenincident, dat afgelopen zaterdag in Nieuw Beijerland plaats heeft gevonden. Arno Koot werd slechts 62 jaar.

Arno Koot groeide op in een tuindersgezin in Berkel en Rodenrijs. Na zijn studie Bedrijfskunde aan de HAS in Delft ging hij aan de slag bij de groenteveiling in Bleiswijk, die later zou opgaan in The Greenery. Bij The Greenery vervulde hij momenteel de rol van manager voorziening verpakkingsmaterialen.

Clubman

Arno Koot, een clubman in hart en nieren, werd tijdens de ledenraad van de sv T.O.G.B. in 2013 op 51-jarige leeftijd benoemd tot erelid en ontving uit handen van voorzitter Stephan de Jong de hierbij behorende versierselen. Hij werd vanaf het moment dat zijn oudste zoon bij TOGB kwam voetballen vrijwilliger. Als vrijwilliger was hij actief in verschillende rollen, maakte ook deel uit van diverse commissies en was vanaf 1999 actief als bestuurder bij de afdeling Voetbal. In die hoedanigheid had hij een belangrijke rol in de commissie die de verhuizing van TOGB van de oude naar de nieuwe locatie op Sportpark het Hoge Land begeleidde.

Clubhuis

Uit de speech van Stephan de Jong: ,,Het waren drukke tijden. Samen met de toenmalige voorzitter Aad Schuring, hebben jullie heel veel tijd gestoken in de VHL en de onderhandelingen met de gemeente. Alles stond in het teken van de noodzakelijke herindeling van Sportpark Het Hoge Land. Je bent zeer betrokken geweest bij de bouw van Ons Clubhuis en weet ook nu nog elk detail te benoemen. Het is dus niet zo gek, dat “moet je aan Arno Koot vragen” bijna een nieuwe slogan is geworden bij TOGB,” aldus De Jong.

Scheidsrechter

Ook na zijn verhuizing naar Nieuw Beijerland, zo’n kleine drie jaar geleden, was hij wekelijks op TOGB te vinden en was hij één van de toeschouwers die TOGB op 28 mei dit jaar kampioen zag worden in de Hoofdklasse A. Praktisch elke zaterdag was Arno Koot actief als scheidsrechter van jeugdwedstrijden en was hij toeschouwer bij zoon Arjan, die op zaterdag zijn wedstrijden voor TOGB speelt. Daarnaast was hij nauw betrokken bij het fluiten van wedstrijden van het G-voetbal bij TOGB. Hij maakte ook deel uit van de groep scheidsrechters die jaarlijks de internationale en andere toernooien mogelijk maakten.

Als vereniging heeft TOGB mogen profiteren van de inzet die Arno Koot ten toon heeft gespreid, met als resultaat de groei van klein dorpsclubje tot de vereniging die TOGB nu is.

(Bron: TOGB)

Lees verder