Beker Groep 3 Poule 17-24: KSD Marine ruim langs Toofan

||||||||||

In de eerste ronde van de bekercompetitie won Vredenburch van DVC. sv Erasmus leed een thuisnederlaag tegen rvv Overschie. Ook voor Quick Steps viel er weinig te lachen na een dikke nederlaag tegen Teylingen. HDV versloeg Haagse Hout in het Zuiderpark.

Tekst: Roland van der Linden       |      Foto’s: Alex Pronk

Groep 3 Poule 17

sv Erasmus werd door rvv Overschie aan de zegekar gebonden. De bezoekers uit Rotterdam namen een 0-1 voorsprong in het duel, maar zagen sv Erasmus door een treffer van Danny Stakenburg op gelijke hoogte komen. Overschie pakte daarna alsnog de winst: 1-2. FC Vlotbrug gaf Stolwijk met 3-2 het nakijken.

Groep 3 Poule 18

Vredenburch begon positief aan het bekeravontuur. Het duel met DVC werd afgesloten met een 2-1 overwinning. Na de 1-0 door Lako Hamid kwam DVC nog wel op gelijke hoogte dankzij een treffer van Mike van Es. Rico Deekman besliste het duel met 2-1 definitief in het voordeel van de Rijswijkse formatie. VOB maakte korte metten met FC Rijsstreek gezien de 0-6 uitslag.

Groep 3 Poule 20

Voor Quick Steps waren de druiven behoorlijk zuur na afloop van het duel met Teylingen. De club uit Sassenheim legde de mannen van trainer Ronald Freen flink over de knie getuige de 9-0 uitslag.

HDV hield in het Zuiderpark Haagse Hout onder de duim. Arjan van der Meer opende de score voor de thuisploeg. HDV kwam met tien man te staan nadat Richard Rijsinge vanwege hands zijn tweede gele kaart kreeg. Met goed keeperswerk hield HDV-doelman Adil Essaïd zijn doel schoon. Uiteindelijk zorgde Oussama Chaabaoui voor een 2-0 overwinning voor HDV.

Groep 3 Poule 24

Bij KSD Marine tegen Toofan vielen de doelpunten als rijpe appels van de boom. In de Kuil opende Kimberley Romano de score voor de thuisploeg. Toofan kon al snel de gelijkmaker laten noteren. KSD Marine liep door een treffer van Ronald Koene en een eigen doelpunt weg naar 3-1. Na de 3-2 van Toofan voerden de Jorden Scherpenzeel en Jacco Wevers de score op naar 5-2. Nog voor rust viel de 5-3.  In de tweede helft was het een stuk rustiger. Alleen Josh Smart (strafschop) en Nicky Exelero konden het net nog vinden: 7-3.  Namens Toofan scoorden Serhii Dzersh (2x) en Francis George.

PGS/VOGEL kon de winst niet pakken op Ockenburgh. Warmunda nam een 0-2 voorsprong, maar vlak voor rust kon Rik van der Graaf de achterstand verkleinen tot 1-2. Na de thee liep Warmunda verder uit naar 1-4, voordat Max de Bruijn voor weer een Haagse treffer kon zorgen: 2-4. Het werd nog spannend na een doelpunt van Danny Plugge, maar Warmunda had het laatste woord: 3-5.