Tweede Divisie: Excelsior (M) ‘vergeet’ te winnen bij FC Lisse

||

Het eerste punt voor Excelsior Maassluis is binnen. Op sportpark Ter Specke, de thuisbasis van FC Lisse, speelde de ploeg van Dogan Corneille met 1-1 gelijk. De overwinning lag voor de Tricolores in de slotfase voor het oprapen, maar de ploeg ‘vergat’ de trekker definitief over te halen.

Tekst: Hans Kulk            |      Foto’s: Orange Pictures

Excelsior Maassluis miste zaterdagmiddag in Lisse de voor twee duels geschorste Gabri Urbanus, die ook de wedstrijd met TEC, komende woensdag in Maassluis, vanaf de tribune moet volgen. Desondanks startten de bezoekers goed aan het duel met de Lissenaren. In de zestiende minuut schoot Carlito Fermina de Tricolores namelijk naar een 0-1 voorsprong. Gijs Abbas had even later zelfs de 0-2 op zijn hoofd, maar zijn kopbal ging net naast het doel.

Tom Boks vertolkte in het restant van de eerste helft een hoofdrol voor het elftal van Dogan Corneille. De Schipluidenaar bokste een vrije trap uit zijn doel, maakte twee kansen onschadelijk en voorkwam in een één-tegen-één situatie de 1-1 van Jaap Zwetsloot.

Tien minuten na de pauze was er ook voor diezelfde Boks geen houden meer aan. Jeffrey Klijbroek bracht de Lissenaren alsnog naast Excelsior Maassluis: 1-1. ‘Game over’ voor de bezoekers? Integendeel. Excelsior Maassluis kreeg de beste kansen in de slotfase van het duel. De mooiste was in de slotminuut voor de ingevallen Bram Wennekers. Zijn schot ketste via de onderkant van de lat het veld weer in. Ook een tweede mogelijkheid, even daarna, werd door diezelfde Wennekers verprutst. Een hectische slotfase, maar geen drie punten voor de bezoekers uit het Zuid-Hollandse Maassluis.

Aanstaande dinsdag en woensdag volgt alweer competitieronde vier in de Tweede Divisie. Excelsior Maassluis is woensdagavond gastheer voor TEC uit Tiel.