Vierde Divisie: Veerkrachtig Westlandia wint ook haar tweede duel

||||||||||||||||||

Na twee duels in de Vierde divisie A staat Westlandia, samen met SJC en HBS, fier bovenaan. Zes punten uit twee gespeelde wedstrijden. Trainer Cesco Agterberg en consorten kunnen tevreden zijn. Dit weekend werd Alcides op sportpark De Hoge Bomen met 4-2 verslagen.

Tekst: Hans Kulk         |     Foto’s: Aad van der Knaap

Na de degradatie uit de Derde Divisie is de grote vraag hoe Westlandia zich gaat manifesteren een divisie lager. Veel ogen zijn dan ook op de zondagtak van de Naaldwijkers gericht. Kunnen ze zich herpakken? Gaan ze bovenin meedoen? Wordt het weer een moeilijk seizoen?

Een antwoord hierop kan nog niet worden gegeven, maar het begin is voor de Westlanders hoopvol. Na het met 2-4 gewonnen duel bij De Zouaven, vorige week zondag, was dit weekend Alcides te gast. Ook dat had haar eerste duel gewonnen, 1-0 tegen Rohda Raalte.

De bezoekers uit Meppel begonnen messcherp aan het duel in Naaldwijk. Na amper drie minuten lag de 0-1 al achter doelman Jordie van Leeuwen. De ploeg van Cesco Agterberg had vervolgens even de tijd nodig om van deze snelle achterstand ‘bij te komen’. Pas vier minuten voor rust kwamen de groen-witten langszij door een treffer van Jeremy van Uunen: 1-1. Een mooie stand om aan de thee te gaan zou je denken, maar daar dachten beide ploegen anders over. Nog voor het rustsignaal kwam Westlandia door een eigen doelpunt van Alcides op een 2-1 voorsprong, direct gevolgd door de 2-2 van de bezoekers.

Na het enerverende eerste bedrijf gingen de toeschouwers er maar eens goed voor zitten. Dit beloofde heel veel spektakel voor de tweede helft. Dat viel uiteindelijk toch een beetje tegen. Westlandia was weliswaar de bovenliggende ploeg in Naaldwijk, maar tot treffers kwamen de groen-witten niet. Pas vijf minuten voor tijd bracht Van Uunen, met zijn tweede treffer van de middag, de Westlanders weer op voorsprong. In de ultieme slotfase maakte Sergi Roeleveld aan alle onzekerheid een einde: 4-2.

Twee wedstrijden met 4-2 winnen. Een ploeg kan slechter aan een seizoen beginnen. Ingetogen blijdschap derhalve bij Agterberg en zijn manschappen, want de competitie is nog maar net begonnen. Komend weekend staat de eerste ‘topper’ in de Vierde Divisie op het programma. SJC versus Westlandia, in Noordwijk. Wie o wie staat ook na komend weekend bovenaan?