Zaalvoetbal: Vrouwen Mazzelstars buigen in bekerstrijd voor ZVG/Cagemax

|||

Afgelopen vrijdag was het eindelijk zo ver! De aftrap van het eredivisieseizoen voor de Mazzelstars vrouwen 1. In de eerste bekerwedstrijd kwam ZVG/Cagemax naar Zoetermeer. Vorig jaar is ZVG als vijfde geëindigd in de Eredivisie. Gelijk een mooie openingswedstrijd met als taak de eerste drie bekerpunten van het seizoen te pakken.

Tekst: Sibel Topuz              |       Foto’s: Maarten Knol

De wedstrijd begon met Nicole van den Berg op doel en Paulien Otter, Kirsten Kok, Dimara van Oosten en Jessie Rottier in het veld. Op de bank zaten Lydia de Vos, Lizzy van Diepen en Susan van den Berg.

In de eerste vijf minuten hield Mazzelstars het compact en speelde goed mee. De eerste kansen waren voor ZVG/Cagemax, maar deze werden door goed verdedigend werk onschadelijk gemaakt.  Na een korte time-out van ZVG/Cagemax pakte Mazzelstars het scherper op, er werd hoger druk gezet en dat zorgde voor wat opschudding bij de tegenstander. Hierdoor ontstonden er kansen voor Mazzelstars. Zo kwam er vanuit een snelle actie van Lydia de Vos een kans bij een vrije trap. Na een moment van onscherpte schoot Kayla van den Boomgaard de bal strak over de grond in het doel van Mazzelstars: 0-1.

Na het openingsdoelpunt was ZVG/Cagemax het meeste in balbezit. Balverlies aan Zoetermeerse kant werd snel afgestraft door Patricia Looijen: 0-2. De vrouwen van Mazzelstars kwamen er niet meer uit en twee minuten voor tijd werd het na een snelle uitbraak 0-3 door Esther Lakerveld.  Daarna kreeg de thuisploeg wat kansjes via Jessie Rottier, Paulien Otter en Dimara van Oosten. Het leverde echter geen treffer op.

Na wisseling van de helft kwamen de vrouwen vol energie weer het veld op en de eerste vijf minuten gingen goed gelijk op. Mazzelstars begon scherp en zette ZVG onder druk. Na het niet goed wegwerken van de bal, moest er een overtreding van Susan van de Berg aan te pas komen, waardoor de scheidsrechter Mukesh Bhondoekhan niet anders kon doen om de eerste gele kaart van de wedstrijd te tonen. Het leverde een vrije trap op op een gevaarlijke plek voor ZVG/Cagemax, maar die mogelijkheid werd niet benut. Nog voordat de vrouwen van coach Ben Friggen konden scoren, wisten de bezoekers uit Gorinchem het kwartet, via Mandy de Jong, vol te schieten: 0-4. Met nog zes minuten op de klok werd er een overtreding op Jessie Rottier gemaakt. Jessie Rottier eiste de bal zelf op schoot de bal hard bijna door het: 1-4. En dat was ook de eindstand. Deze week start de reguliere competitie tegen kampioen Drs. Vijfje in Groningen.