Groenendijk duidelijk over PEC-verhalen: ‘Het was een behoorlijk mediacircus’

In het programma ‘Goedemorgen Eredivisie’ van ESPN kwam de als gast aanwezig oud-ADO den Haag-trainer Fons Groenendijk (foto) terug op het niet doorgaan van zijn aanstelling als trainer bij PEC Zwolle.

In de media kwam al naar buiten dat Groenendijk in Zwolle de opvolger zou zijn van Stegeman, maar de Leidenaar besloot alsnog niet op die mogelijkheid in te gaan. ,,Het was een behoorlijk mediacircus”, liet Groenendijk in het programma weten. ,,Ik reed terug na mijn eerste gesprek en toen begon dat al binnen te druppelen. Maar dat was allemaal nog niet besproken.”.

Interesse

Op het moment dat Groenendijk het eerste gesprek met PEC Zwolle had, was nog niet bekend wanneer de nog bij de KNVB in dienst zijnde Art Langeler aan de slag zou gaan bij de Eredivisionist. Groenendijk was er eventueel wel in geïnteresseerd om het seizoen in Zwolle af te maken. ,,Ik moet mijn carrière ook nieuw leven inblazen. We moeten het ook niet groter maken dan het is. PEC is een mooie club, ik had het zeker kunnen doen.” Inmiddels is bekend dat Langeler bij PEC na dit seizoen instapt. Tot die tijd krijgt Bert Konterman van de KNVB de gelegenheid als hoofdtrainer te werken in Zwolle.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder