OPMERKELIJK

In deze rubriek tonen wij periodiek opmerkelijke zaken op en rond de voetbalvelden, die onze redactie tegenkwam op TV, internet, twitter of instagram. Onderwerpen over voetballers of clubs uit het betaalde- en amateurvoetbal.

Pijnlijk

Jesse Klaver zat er vorig weekend bij het lijsttrekkersdebat flink naast. De GroenLinks-voorman zette één van zijn standpunten kracht bij met een voorbeeld uit de voetbalwereld: met een rol voor Ronald Koeman op het EK…Een dat betekende leedvermaak op social media.

Applaus

Xavi, icoon van FC Barcelona, baart opzien als trainer van Al-Sadd in Qatar. Hij applaudisseert als zijn team een schitterend doelpunt maakt. Insiders zeggen dat Xavi in de nabije toekomst de trainer van FC Barcelona wordt.

Kogel

Het doelpunt van Mauro Arambarri van Getafe sloeg in als een bom. Oranje-doelman Jasper Cillessen van Valencia had geen schijn van kans. Zijn ploeg ook niet, want het verloor met 3-0.

Vier tegen één: toch mis!

Een opvallend beeld uit een wedstrijd in Israël tussen Maccabi Netanya en Bnei Yehuda. Maccabi Netanya zette een counter in. De doelman van Bnei Yehuda was ook meegegaan bij een hoekschop en was er een uitbraak met vier spelers tegen één verdediger van Bnei Yehuda. Een voorbeeld hoe je een counter niet moet uitspelen. Maccabi won het duel overigens nipt met 1-0.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder