Warming-up zaterdag 1B | Er wachten weer interessante derby’s

De eerste speeldag in de eerste klasse B zit erop. Zeven ploegen wonnen en – uiteraard – zeven verloren. HVV ging hard onderuit tegen sv Honselersdijk (1-4), terwijl Die Haghe in eigen huis een 0-2 achterstand tegen Voorschoten’97 ‘ombouwde’ naar een 4-2 overwinning. ‘The game is on.’

Tekst: Hans Kulk

Dit weekend staan er weer leuke potjes op het programma. Denk bijvoorbeeld aan het treffen tussen VUC en Die Haghe. VUC-trainer Rob de Lange tegen zijn zoon Frank. Mu spelend bij Die Haghe. De pinguïns verloren afgelopen week met 3-0 van VELO en hebben dus wat goed te maken. Maar of Marcel Koning (foto) en consorten het zover laten komen is nog maar de vraag.

Voordeel

In Voorburg krijgt Forum Sport bezoek van sv Nootdorp. Ook hier hoopt Bas Steffens, de coach van de Voorburgers, op de eerste punten van het nog zeer prille seizoen. sv Honselersdijk en Wippolder gaan elkaar sowieso de eerste punten afhandig maken. De oranjehemden, gepokt en gemazeld in de eerste klasse, zijn licht in het voordeel. Daarentegen zijn de Delftenaren, onder leiding van Mark Moen, al een tijd ongeslagen.

Revanche

DSO kan op eigen veld ‘revanche’ nemen tegen UVS, dat de Zoetermeerders vorig seizoen van de titel in de tweede klasse afhield. Bert de Best heeft waarschijnlijk geen peptalk nodig om zijn ploeg op scherp te zetten. In Valkenburg (ZH) is Valken’68 gastheer voor VELO, terwijl Voorschoten’97 op sportpark Adegeest de strijd aanbindt met DHC. Het laatste duel in 1B gaat tussen sv Den Hoorn en HVV. Pakken de ‘Kroonleeuwen’ de eerste punten? Of moeten Wetzel en consorten voor de tweede maal het hoofd buigen? Een poule om van te likkebaarden en we zijn pas één wedstrijd onderweg.

Lees verder