Oud-ADO Den Haag-trainer Petrovic: ,,Waarom zouden mensen om mij lachen?”

Zeljko Petrovic (foto) gaf voor de camera van de NOS na de door Willem II gewonnen wedstrijd tegen sc Heerenveen duidelijk aan, dat hij van mening is, dat hij als trainer niet door iedereen serieus wordt genomen.

,,Ik kan met Willem II degraderen of de Champions League winnen, maar waarom zouden mensen om mij lachen?. Er zijn mensen die om mij lachen die nog niet tot mijn knieën komen qua naam, persoonlijkheid, mannelijkheid en alles wat ik goed heb gedaan in Nederland in dertig jaar”, aldus Petrovic tegen de NOS.

Accent

,,Misschien lachen ze om mijn uitspraken of mijn accent. Dat kan, maar je kan niet om iemand lachen die met Dick Advocaat, Guus Hiddink, Martin Jol en Ruud Gullit heeft gewerkt en die assistent is geweest in de Premier League.”

Belachelijk

,,Ze willen me belachelijk maken. Ik ben een Nederlandse trainer met een buitenlandse afkomst, ik heb een ander accent. Maar deze trainer kan vijf talen schrijven, lezen en praten. En die mensen die dat roepen, ik heb mijn twijfels of zij dat kunnen. Er zit wel wat in deze kop van deze trainer”, sluit hij zijn tirade af.

Petrovic heeft met zijn ploeg Willem II zes punten afstand genomen van ADO Den Haag en lijkt op weg om zich te kunnen redden voor de Eredivisie, direct of wellicht via de nacompetitie.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder