Oud-speler en -trainer van ADO Den Haag vragen om media-aandacht

Ze werken nu beiden als hoofdtrainer bij een club, stonden eens op de loonlijst bij ADO Den Haag en vroegen dit weekeinde om aandacht in de media: John van den Brom (foto) en Danny Buijs. De eerste vanwege een sportieve prestatie, de tweede om niet toelaatbaar gedrag langs de lijn.

John van den Brom bereikte met zijn club KRC Genk de finale van de Belgische beker. Zijn ploeg bleef in Brussel met 1-2 de baas over Anderlecht en mag het nu in de finale opnemen tegen Standard Luik. De thuishaven van Anderlecht was voor Van den Brom geen vreemd terrein. Ooit werd hij er met Anderlecht kampioen, nu kon hij -als trainer van de tegenpartij – weer lachend van het veld stappen. Na een 0-2 voorsprong kwam Anderlecht nog terug, maar sleepte KRC Genk met tien man toch de zege over de streep: 1-2.

Danny Buijs

Oud-ADO Den Haag-speler Danny Buijs, nu hoofdtrainer bij FC Groningen, had dit weekend een actie in huis, die niet had misstaan op de judomat. Toen de bal vlak bij de dug-out van FC Groningen over de lijn ging, ving Buijs de bal op. FC Emmen-speler Bijl sloeg vervolgens de bal uit handen van Buijs, die reageerde met een judoworp waarop Bijl naar de grond ging. Zijn actie werd bestraft met een gele kaart. „Het is ook niet zo dat ik hem heb neergeslagen. Als ik echt had geslagen, had hij niet opgestaan”, reageerde Buijs lachend na afloop. Ook Bijl reageerde op het incident: ,,Het was geen klap of wat dan ook, maar een judoworp.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder