Maurice Steijn niet blij met beleid van NAC-voorgangers

Maurice Steijn (foto) zal wellicht moeten puzzelen over zijn team als de topper in de Keuken Kampioen Divisie tegen De Graafschap voor de deur staat. De Hagenaar, trainer van NAC, mist dan mogelijk drie verdedigers door interlandverplichtingen.

Dion Malone en Michaël Maria zitten vanaf volgende week in respectievelijk Suriname en Curaçao, maar ook Moïse Adiléhou is mogelijk niet inzetbaar als hij debuteert in de selectie van Benin.

Schuldig

Boos kijken richting Zeist heeft geen zin, want NAC is hier volgens BN DeStem zelf schuldig aan. Vorig seizoen was NAC één van de zeventien clubs, die de KNVB hadden verzocht om niet te voetballen tijdens een interlandperiode. Dit jaar is dat niet gebeurd. Steijn daarover: ,,Daar kunnen we nu niks meer tegen doen. Mijn voorgangers hebben besloten om tijdens interlandweekenden te spelen en de wedstrijden niet doordeweeks in te halen. Die beslissing hebben we geprobeerd terug te draaien, maar we konden voorafgaand aan dit seizoen niks meer veranderen”, geeft Steijn als toelichting. ,,Ik ben er niet blij mee, want we zitten nu met de gebakken peren.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder