ARAG eert scheidsrechters met speciaal tenue

Voetbalsupporters zullen in het voetbalweekend van 19 maart iets opmerkelijks zien: alle scheidsrechters en hun assistenten in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Pure Energie Eredivisie Vrouwen leiden hun wedstrijden in een speciaal ontworpen shirt met gouden details. Hiermee willen de KNVB-scheidsrechters en partner ARAG de aandacht vestigen op de scheidsrechters en hun rol.

Deze week hebben alle KNVB-scheidsrechters een pakket met daarin een speciaal ontworpen tenue ontvangen, bedoeld om te dragen tijdens de wedstrijden in het speelweekend van 19 maart. Met de actie wil ARAG aandacht krijgen voor de scheidsrechters en hun assistenten en de rol van het scheidsrechterskorps in het algemeen.

Trots

Marc van Erven, CEO van ARAG Nederland, heeft naast het shirt ook een persoonlijke brief meegestuurd: ,,Zonder scheidsrechters geen voetbal is het credo en dat kan wat mij betreft niet vaak genoeg benadrukt worden. Met die brief wil ik mijn dank en trots uitspreken voor het belangrijke werk dat scheidsrechters doen. Dat is ook hoe we op het antraciet gekleurde shirt met gouden details zijn gekomen. De donkere kleur symboliseert de neutraliteit van scheidsrechters, de gouden rand verwijst naar hun bijzondere rol. Ik weet zeker dat voetbalfans dat ook zo zien.”

Professionalisering

In de tien jaar dat ARAG als partner betrokken is bij de KNVB-scheidsrechters is het scheidsrechtersvak enorm veranderd. Zo heeft de VAR zijn intrede gedaan en met de komst van het ARAG KNVB Replay Center is er meer openheid gekomen over de moeilijke beslissingen die scheidsrechters moeten nemen. Van Erven: ,,De professionalisering is toegenomen en daardoor is er ook veel meer dialoog over het vak van scheidsrechters ontstaan. Het respect is als gevolg daarvan ook toegenomen. Als partner hebben wij bovendien een programma op poten gezet waarbij op amateurniveau het scheidsrechtersbeleid wordt geprofessionaliseerd en vastgesteld met het ARAG Fair Play Certificaat. Dat programma helpt clubs om scheidsrechters op te leiden en de voetbalsport in het algemeen vooruit te helpen.”

Goede match

De fit tussen de KNVB-scheidsrechters en de juridisch probleemoplosser uit Leusden wordt al sinds het begin van de samenwerking gezien als een uitstekende partnermatch. Van Erven is het daar logischerwijs mee eens: ,,ARAG en de KNVB-scheidsrechters zetten zich allebei in voor fairplay voor iedereen. Wij doen dat als organisatie voor de maatschappij door het recht toegankelijk te maken voor iedereen. Een scheidsrechter en zijn team stimuleren fairplay in het veld en van de sport in het geheel. Met dit unieke partnership laten we Nederland al tien jaar zien waar we met elkaar voor staan. Deze shirtactie is ook bedoeld om onze waardering uit te spreken en heel voetbalminnend Nederland even te laten stilstaan dat er zonder scheidsrechter geen voetbal is.”

Partner

Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken van de KNVB: ,,De kwaliteit van het scheidsrechterskorps in Nederland en de positie van Nederlandse scheidsrechters in Europa is mede gevormd door krachtige partners. Sinds de komst van ARAG tien jaar geleden hebben we met de arbitrage goede stappen kunnen maken. Zowel in het amateurvoetbal als in het betaald voetbal is de zichtbaarheid en de kwaliteit van de scheidsrechters vergroot. Daarnaast is ARAG een belangrijke partner in de technologische innovaties binnen de arbitrage. De implementatie van de video-arbitrage is daarvan een uitstekend voorbeeld. Afgelopen jaar is de samenwerking tussen ARAG en de KNVB verlengd tot 2024. Wat mij betreft komen daar nog vele jaren bij.”

Bron: KNVB

Lees verder