BVCB ziet tweetal terugkeren op oude nest

Als het huidige seizoen nog een seizoen te noemen is, dan toch wel een verloren seizoen. En dus zijn de pijlen van BVCB, voor wat de selectie betreft, op de komende voetbaljaargang gericht. Uiteraard in de hoop dat er een volledig voetbalprogramma kan worden afgewerkt. Voor nu is al duidelijk dat de selectie van Dick Boereboom (foto) twee oude bekenden ziet terugkeren op het Sporthoekpad.

Een aantal jaren terug maakte Yousif de Kock de overstap naar XerxesDZB om na verloop van tijd de omgekeerde weg te bewandelen. In 2019 neemt de vleugelaanvaller het besluit om het stapje een hoger te proberen en meldt hij zich bij de zondagselectie van TOGB. Komend seizoen draagt hij weer de vertrouwde blauwwitte kleuren. De Kock over zijn terugkeer: ,,Ik heb altijd nog contact gehouden met de jongens van BVCB. Gasten waar ik mooie, maar ook minder mooie dingen mee heb gedeeld.”

Volwassener

En dan zegt hij dat hij een stuk volwassener is geworden, ook als voetballer. Een goed voorbeeld daarvan is, de spiegel die hij zichzelf durft voor te houden. ,,Behalve dat ik het niet altijd eens was met de trainer, kan ik ook wel zeggen dat er bij TOGB niet is uitgekomen, wat ik graag had willen laten zien.” Bij BVCB zal hij de strijd aan moeten gaan met de huidige buitenspelers Evan Blom, Ricoberto Luijando en Ayrton Verlaan. Uiteindelijk zal Boereboom en zijn staf beslissen. De Kock kent Boereboom als trainer niet. Wel wordt hij herenigd met assistent-trainer Rob Lexmond, die in de jeugd Yousif de Kock tot aan de B-jeugd onder zijn hoede heeft gehad.

Als laatste motivering van zijn overstap naar BVCB noemt de 27jarige aanvaller: ,,Ik ben er ook wel achter gekomen dat ik een echte zaterdagvoetballer ben. Zaterdag lekker spelen, na afloop een biertje en zondag lekker niks doen.”

Aanvulling

De technische staf voor komend seizoen wordt naast hoofdtrainer Boereboom en assistent-trainer Leonardo dos Santos Silva gecompleteerd door Rob Lexmond, die de plaats inneemt van Tim van Leeuwen (verhuisd naar Utrecht). Lexmond is een oer-BVCB-er en een voetbaldier pur sang. Jarenlang trainde de oud-eerste-elftalspeler de jeugd en was succesvol als trainer bij BVCB 3. Komend voetbaljaar komt hij spelers tegen die hij vroeger in de jeugd ook heeft getraind, onder meer dus Yousif de Kock.

Terugkeer

De tweede speler die terugkeert bij BVCB is Leon van den Heerik. Van den Heerik speelde als centraal-verdediger menig jaar in het eerste van Rijsoord. In seizoen 2017-2018 stapte hij over naar BVCB waar hij al snel een vaste waarde werd in de Hoekse defensie. Na twee seizoenen in Bergschenhoek te hebben gevoetbald, keert hij weer terug bij Rijsoord. De vraag is natuurlijk waarom hij voor de tweede keer deze overstap maakt. ,,De voornaamste reden dat ik weer koos voor Rijsoord was om met de spelers met wie ik samenspeelde een rol in Rijsoord 1 te vervullen. Nu vertrekken een hoop van deze spelers en voelde ik me niet meer passen bij de club uit Ridderkerk. De ambitie van de club is om met jonge spelers in de hoofdklasse te gaan spelen. Met mijn 28 jaar voel ik me daar niet op mijn plek”, aldus de inwoner van Nieuwerkerk. Gaat hij ook weer de functie van penningmeester invullen? ,,Nee, ik heb gemerkt dat het geen handige combinatie is: speler van de selectie en tevens schatbewaarder van de club. Daarnaast komen er naast het bijhouden van de cijfertjes veel meer bestuurlijke dingen kijken, die heel veel tijd kosten. Misschien als ik gestopt ben met voetballen. Maar voorlopig niet, dus.”

Blijven

BVCB kan dus rekenen op een waardevolle aanvulling van de huidige selectie. Inmiddels hebben alle spelers in het gesprek met bestuur en technische staf aangegeven ook volgend jaar bij BVCB actief te blijven. Of er nog wijzigingen komen door spelers, die net als De Cock en Van den Heerik, kiezen voor het spelen bij BVCB is verder afwachten.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder