Sparta-trainer Henk Fraser lovend over inbreng van Tom Beugelsdijk

||

ADO Den Haag had Tom Beugelsdijk dit seizoen goed kunnen gebruiken in haar strijd tegen degradatie. Hij verkaste echter afgelopen zomer verrassend naar het Rotterdamse Sparta. Trainer Henk Fraser (foto) – die ook een verleden heeft in het Cars Jeans Stadion – is daar niet rouwig om.

Ook al zette menigeen vraagtekens bij de komst van Beugelsdijk naar Spangen, Henk Fraser is dik tevreden: ,,Iedere coach wil wel zo’n speler in zijn selectie hebben”, liet hij weten aan Voetbal International.

Sparta heeft zich vrijwel zeker veiliggesteld van nog een seizoen eredivisie. In een belangrijke fase werden de nodige punten verzameld en daar had ook Tom Beugelsdijk een belangrijk aandeel in. Vorig weekend in het duel tegen RKC was hij zelfs de uitblinker in de ploeg van Sparta.

Winnaar

Fraser over de inbreng van Beugelsdijk: ,,Veel mensen vonden de komst van Tom onbegrijpelijk. Er waren zelfs journalisten die claimden dat hij niets te zoeken heeft in het betaalde voetbal. Kijk, ik zou Tom ook niet uitnodigen als ik een kast zou hebben met allerlei mooie spullen, want dan loopt hij alles omver. Al het glaswerk helpt hij naar de klote. Maar ik weet ook van Tom: hij is ontzettend professioneel, een liefhebber en een échte winnaar.”

,,Op dit moment brengt hij precies wat er bij ons nodig is”, gaat Fraser verder tegen VI. ,,We moeten in de Eredivisie blijven, dat is het voornaamste doel. Nu het voetbal al een tijdje even wat moeizamer gaat, moeten we strijd leveren. En dan doet Tom dat. Iedere coach wil wel zo’n speler in zijn selectie hebben. Hij is een stabiele factor in dit team en dat zie je ook terug in de rest van de ploeg. Ik denk dat een aantal mensen bij ons zich wel optrekt aan een speler met zo’n karakter.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder