Maurice Steijn mag NAC niet coachen in topper tegen De Graafschap

Komend weekend wacht NAC Breda in de Keuken Kampioen Divisie de topper thuis tegen De Graafschap. De ploeg uit Breda zal het in de begeleiding moeten doen zonder de Haagse trainer Maurice Steijn (foto).

Hij kreeg afgelopen vrijdag in de uitwedstrijd tegen FC Volendam tweemaal een gele kaart voorgehouden door scheidsrechter Pol van Boekel wegens commentaar op de leiding. Als straf kreeg Steijn nu één duel de ontzegging om als trainer/coach te fungeren.

Geen beroep

Voor Steijn waren het zijn tweede en derde gele prent van het seizoen. Op 26 september van het vorige jaar kreeg hij ook een gele kaart voorgehouden – toen door arbiter Jannick van der Laan – in de uitwedstrijd tegen Jong PSV. Tegen de rode kaart in Volendam afgelopen vrijdag kan NAC geen beroep aantekenen omdat Steijn eerst tweemaal geel zag. Dat houdt automatisch in dat hij uitgesloten is een functie te bekleden bij de eerstvolgende competitiewedstrijd.

Functie-ontzegging

De functieontzegging houdt in dat Steijn voor en tijdens de wedstrijd geen contact mag hebben met zijn elftal en leden van de technische staf. Ook niet via mobiele telefoon, oortje of walkie talkie. De interviews na afloop zijn voor rekening van assistent Hans Visser. De kleedkamer is verboden terrein voor coach, als ook de spelerstunnel, het veld en de dug-out. Op de wedstrijddag mag Steijn nog wel buiten het stadion de voorbespreking doen. Eenmaal in het Rat Verlegh Stadion moet hij plaatsnemen op de tribune.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder