KNVB legt De Graafschap-voorzitter boete op voor tweet over Maurice Steijn

Martin Mos (foto), voorzitter van De Graafschap is door de KNVB beboet vanwege een negatieve tweet over NAC-trainer Maurice Steijn. De aanklager betaald voetbal van de KNVB is van mening, dat Mos de gedragscode heeft geschonden.

Maurice Steijn had in een interview gesproken over de aanstaande transfer van Ralf Seuntjes van De Graafschap naar NAC. Op dat moment was er nog geen sprake van een getekend contract. Martin Mos verzond vervolgens via Twitter het bericht: ‘Yes! Love my club! Fuck Steijn!’

Boete

Mos kreeg een boete opgelegd van duizend euro, waarvan vijfhonderd voorwaardelijk. Daarover reageerde hij in de media: ,,Je kan raden wat ik ervan vind, maar ik heb geen zin om mij er verder druk over te maken. Ik heb het ook gewoon langs me heen laten gaan.” Overigens kreeg Mos ook vijf jaar terug al een keer een boete vanwege een verzonden tweet.

Apart

Mos vraagt zich overigens wel af of ook Hagenaar Steijn een boete tegemoet kan zien van de aanklager. ,,Hij doet uitlatingen over een speler die tot 30 juni bij ons onder contract staat zonder dat wij zijn ingelicht. Dat is natuurlijk een beetje apart.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder