Björn Wagenaar (ex-Scheveningen) verder in Schotse beker met Brora Rangers

Voormalig Scheveningen-speler Björn Wagenaar (foto) is tegenwoordig actief bij het Schotse Brora Rangers. Dinsdagavond zorgde hij met zijn ploeg voor een verrassing door het op een hoger niveau spelende Hearth of Midlothian uit de Schotse beker te wippen.

Brora Rangers won het duel in de tweede bekerronde op het eigen complex Dudgeon Park met 2-1. Bij rust had de ploeg van Wagenaar al een 1-0 voorsprong genomen via Jordan MacRae. Nadat Hearts in de tweede helft langszij was gekomen scoorde Martin McLean een kwartier voor tijd de winnende treffer.

Kasteneer

Bij tegenstander Heart of Midlothian speelde mee voormalige ADO Den Haag-speler Gervane Kasteneer. Hij werd in de rust vervangen door Liam Boyce. Bij Brora Rangers mocht Björn Wagenaar acht minuten voor tijd naar de kant komen en in zijn plaats kwam MacDonald in het veld. Brora Rangers mag zich nu opmaken voor de volgende ronde in de ‘Scottish Cup’.