KNVB: ‘Ook geen promotie/degradatie voor scheidsrechters’

De reguliere voetbalcompetities worden dit seizoen niet uitgespeeld. Besloten is dat alle teams komend seizoen op hetzelfde niveau zullen uitkomen als waarop ze dit seizoen zijn begonnen. Dit geldt ook voor de arbitrage. Dat betekent dat we dit seizoen geen promotie/degradatie doorvoeren. Dit geldt voor zowel de jeugd- als de senioren (assistent-)scheidsrechters en voor zowel het veld als de zaal.

Ook vorig seizoen kon er door het abrupte einde door de coronacrisis, geen promotie/degradatie plaatsvinden. Wel was het toen nodig om via plaatsingen een aantal groepen aan te vullen naar het niveau dat nodig was om alle wedstrijden van passende arbitrage te voorzien. Dat kwam door verschuivingen in hogere groepen en natuurlijk verloop. Dat is nu veel minder het geval. De groepsgroottes geven op dit moment geen aanleiding voor dergelijke plaatsingen.

Basis

In de beginfase van dit seizoen zijn in het zeer beperkte aantal wedstrijden dat is gespeeld enkele rapportages uitgebracht. Een enkeling is twee keer beoordeeld, sommigen één keer en het merendeel van de officials is niet begeleid of gerapporteerd. Een basis waarop een eventuele promotie/degradatie zou moeten plaatsvinden, ontbreekt dus volledig. Deze mening wordt gedeeld door het bestuur van de COVS.

Teleurstelling

,,We begrijpen goed dat het uitblijven van promotie/degradatie voor sommigen een teleurstelling zal zijn, maar de uitzonderlijke omstandigheden laten in onze ogen geen ruimte voor andere oplossingen. We hopen van harte dat iedereen komend seizoen alsnog zijn of haar persoonlijke doelen op dit gebied kan verwezenlijken”, aldus de KNVB.

KNVB Haaglanden Voetbal Regio Toernooi 

Zodra er vanuit de overheid groen licht komt, zal gespeeld worden om de zogeheten KNVB Regio Cup, in deze regio een samenwerkingsverband van de KNVB met Haaglanden Voetbal. Daarin vindt, mede als gevolg van dit besluit, geen rapportage plaats. Wel wil de KNVB haar rapporteurs en begeleiders in deze wedstrijden zoveel mogelijk inzetten om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de scheidsrechters die daar prijs op stellen.

Bron: KNVB

 

Lees verder