WK-Kwalificatie: Suriname schiet halve dozijn vol tegen Aruba

Het nationale elftal van Suriname van coach Dean Gorré heeft ook haar tweede wedstrijd in de WK-kwalificatieserie gewonnen. In de Verenigde Staten werd met 0-6 gewonnen van Aruba. Het duel werd in de VS gespeeld omdat Aruba niet beschikt over een door de FIFA goedgekeurde accommodatie.

Nigel Hasselbaink, voormalig speler van Excelsior, tekende voor drie treffers. Voor rust opende hij de score en maakte Ryan Donk er 2-0 van. Na de pauze miste Hasselbaink eerst nog een strafschop om vervolgens wel zijn ploeg aan een 3-0 en daarna 4-0 voorsprong te helpen. Florian Jozefzoon, die zijn debuut maakte, scoorde de 5-0. Voormalig ADO Den Haag-speler Roland Alberg (foto) (nu Roda JC)( maakte het halve dozijn treffers vol tegen het door Stanley Menzo gecoachte Aruba: 6-0.

Door de winst staat Suriname nu met zes punten uit twee wedstrijden op kop in poule B. Suriname speelt op 4 juni de volgende wedstrijd. Dan speelt het in eigen land tegen Bermuda. Vier dagen later staat de topper tegen Canada op het programma.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder