Jong Oranje na ruime zege naar volgende ronde Europees Kampioenschap

Jong Oranje heeft zich dinsdagavond voor de volgende ronde van het Europees Kampioenschap weten te plaatsen. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi (foto) won van Jong Hongarije met 6-1.

Vooraf wist Jong Oranje wat er moest gebeuren. Na twee gelijke spelen was alleen een (ruime) overwinning voldoende. Hoewel Jong Oranje direct de druk op de Hongaren opvoerde wist alleen Dani de Wit voor de pauze het vijandelijke doel te vinden: 1-0.

Snel

Na rust wist Jong Oranje snel de marge te verdubbelen. Myron Boadu zorgde na twee minuten voor de 2-0. Toen Cody Gakpo de 3-0 wist te maken leek het erop dat Nederland klaar was met Jong Hongarije. Bendeguz Bolla wist Jong Hongarije echter op 3-1 te zetten. Uitblinker Cody Gakpo maakte er echter nog 4-1, Sven Botman tekende voor 5-1 en Brian Brobbey bepaalde de eindstand op 6-1.

Groepshoofd

Omdat Jong Duitsland en Jong Roemenië tegen elkaar niet verder dan 0-0 kwamen gaat Jong Oranje als groepshoofd verder in het toernooi. De knock-out-fase zal plaatsvinden in Hongarije en Slovenië tussen 31 mei en 6 juni.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder