Loting EK-kwalificatie 2021-2022 vrouwen O19 en speelsters O17

Vanmiddag heeft de UEFA geloot voor de eerste ronde van de EK-kwalificatie voor Vrouwen Onder 19 en Speelsters onder 17. De UEFA heeft besloten om met ingang van komend seizoen de opzet van de EK-kwalificatie te wijzigen.

Er wordt nu gespeeld in twee Leagues. Voor de loting waren zowel Oranje Onder 19 als Onder 17 op basis van de coëfficiëntenranglijst ingedeeld in League A.

Tegenstanders

Oranje onder 19 is ingedeeld bij Schotland, Oostenrijk en Oekraïne in de eerste kwalificatieronde voor het EK 2022 in Tsjechië. Onder 17 neemt het op tegen Tsjechië, Slovenië en Schotland. Het EK voor Speelsters onder de 17 jaar wordt in 2022 gehouden in Bosnië en Herzegovina. Onder 19 speelt de EK-kwalificatiewedstrijden van 20 tot en met 26 oktober 2021 en Onder 17 komt van 29 september tot en met 5 oktober 2021 in actie. Beide EK-kwalificatietoernooien worden in Nederland gespeeld. De aftraptijden en locaties worden op een later moment bekendgemaakt.

Nieuwe opzet

De UEFA heeft besloten om de EK-kwalificatie voor Vrouwen Onder 19 en speelsters Onder 17 te wijzigen. Vanaf seizoen 2021-22 gaat er gewerkt worden met twee Leagues (A en B). Tijdens één seizoen worden er twee rondes gespeeld in de beide Leagues. Na ronde twee wordt er bepaald welke landen zich kwalificeren voor het EK.

In de eerste ronde wordt er in beide Leagues gespeeld in poules van vier landen. De winnaars van de poules in League B promoveren naar League A. De nummers vier van de poules in League A degraderen naar League B.

In ronde twee worden er opnieuw mini-toernooien opgezet met vier teams. De zeven poulewinnaars van League A plaatsen zich na de tweede ronde voor het EK. Het EK wordt aangevuld tot acht deelnemers door het organiserend land. De groepswinnaars van League B promoveren naar League A en de nummers vier van de zeven groepen in League A degraderen naar League B.

Bron: KNVB

Lees verder