KNVB heeft moeite met aanstellen vervanger Sarina Wiegman

Sarina Wiegman (foto) uit Monster kondigde aan het begin van dit seizoen aan, dat zij na de Olympische Spelen de KNVB gaat verlaten en aan de slag gaat voor Engelse Voetbalbond. De KNVB is er tot op heden nog niet in geslaagd een nieuwe coach voor het nationale vrouwenteam aan te stellen.

Voetbal International meldt, dat de KNVB de ene na de andere afzegging uit binnen- en buitenland heeft gekregen in de zoektocht naar een opvolger. VI stelt dan ook dat een ‘grote naam’ uitgesloten lijkt. En dat terwijl Jan Dirk van der Zee, directeur Amateurvoetbal, nog had aangekondigd op zoek te gaan naar een ‘Sarina Plus’. Om een betere te vinden dan de beste vrouwencoach van de wereld blijkt dus een niet te realiseren opgave. Of de nieuwe kandidaat een man of een vrouw is, is voor de OranjeLeeuwinnen geen punt van discussie.

Deze week verblijft de Oranje-vrouwenselectie voor een trainingskamp en een oefeninterland (vrijdag aanstaande tegen Spanje) in het Spaanse Marbella. Volgende week dinsdag volgt in eigen land (Nijmegen) nog een oefenpartij tegen Australië.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder