Ook Nicolaas Boys stapt over van zondag- naar zaterdagvoetbal

Sportieve overwegingen en ontwikkelingen in de organisatie en indeling van het zondagvoetbal hebben geleid tot het nemen van een belangrijk besluit bij de voetbalvereniging Nicolaas Boys, uitkomend in het district West II. De twee selectieteams (1 en 2) gaan vanaf komend seizoen spelen in de zaterdagcompetitie.

Het bestuur van de club uit Nieuwveen heeft dit besluit genomen na het raadplegen van de spelers van de seniorenteams en de hoogste jeugdteams.

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer clubs overgestapt van de zondag- naar de zaterdagcompetitie. Waar dat aanvankelijk nog voornamelijk gebeurde in West II, is dat nu een landelijke trend geworden. In 2017/2018 heeft de KNVB samen met de BAV (Belangenvereniging Amateur Voetbal) het initiatief genomen om:
* de oorzaken van die uitstroom te onderzoeken;
* de meningen en zienswijzen van de clubs gevraagd;
* voorstellen gedaan (zoals weekend competities).

,,De KNVB heeft geprobeerd om het zondagvoetbal zo lang mogelijk aantrekkelijk te houden voor de zondagclubs, maar is daar helaas niet in geslaagd en het gevolg is nu dat er op zondag geen vierde klasse meer bestaat. Daarnaast wordt in West II ook over opheffen van de derde klasse gesproken. Het perspectief op aantrekkelijk zondagvoetbal is voor de selectieteams van Nicolaas Boys zo goed als verdwenen”, laat het bestuur van Nicolaas Boys weten.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder