Excelsior ziet weer kopstuk vertrekken naar noorden des lands

Voor de tweede maal raakt Excelsior Rotterdam een topman kwijt, die verkast naar het noorden van het land. Eerder werd commercieel directeur Wouter Gudde door FC Groningen weggeplukt en werd daar algemeen directeur. Nu verlaat Ferry de Haan (foto), algemeen directeur, de Rotterdamse club en wordt – zo goed als zeker – technisch manager bij sc Heerenveen.

Ferry de Haan moet bij de Friezen de opvolger worden van de tussentijds vertrokken Gerry Hamstra, die naar Ajax verkaste en daar de rechterhand is geworden van Marc Overmars. De Haan was eerst speler bij Excelsior en toen hij zijn loopbaan afsloot werd hij eerst commercieel manager en later de directeur.

Promotie

Onder leiding van De Haan (en ook nog Wouter Gudde) promoveerde Excelsior van de eerste naar de eredivisie, waarin de Kralingers zich vijf seizoenen wisten te handhaven. De Haan bleef Excelsior trouw, ook toen Feyenoord naar hem hengelde om Martin van Geel op te volgen als technische man. Wie De Haan moet gaan opvolgen is nog niet bekend.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder