UEFA benoemt vertrekkende Michael van Praag tot erelid

Bij zijn afscheid van de UEFA, als lid van het uitvoerend comité, is Michael van Praag (foto) in Montreux tijdens het 45ste congres van de Europese voetbalkoepel, benoemd tot erelid van de UEFA. Die eer viel hem ten deel na twaalf jaar lid te zijn geweest van het executive committee.

,,Ik ben zeer vereerd met deze waardering”, zei Van Praag na afloop van de vergadering. ,,Ik heb al mijn werk graag gedaan en met name op mijn bemoeienis met de totstandkoming van de Europese Youth League ben ik trots. Die voelt voor mij als een substantiële bijdrage aan de ontwikkeling van ons voetbal. Zo’n erelidmaatschap is een mooie en waardevolle geste vanuit UEFA en vanuit de aangesloten bonden. Een mooie bijkomstigheid is dat je met de status van erelid toch een beetje deel van de familie blijft. Dat doet me goed.”

Felicitaties

Van Praag feliciteerde tevens Just Spee – bondsvoorzitter KNVB -, die de nieuwe Nederlandse vertegenwoordiger is in het ExCo van de UEFA. Het congres stemde hem het bestuur in. ,,Ik ben blij voor Just en voor het Nederlandse voetbal. Ik feliciteer hem van harte en zal hem helpen als hij dat op prijs stelt.”

Bron: KNVB

Lees verder