Feyenoord zondag aanstaande tegen ADO Den Haag zonder Steven Berghuis

Steven Berghuis (foto) is door de KNVB voor drie duels geschorst, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk. Daardoor mist de aanvaller niet alleen komende zondag de uitwedstrijd van zijn club in het Cars Jeans Stadion tegen ADO Den Haag, maar ook de klassieker thuis tegen Ajax.  

Berghuis liep zondag in het thuisduel tegen concurrent Vitesse tegen een rode kaart aan. Na een ongecontroleerde overtreding op Maximilian Wittek mocht Berghuis van arbiter Dennis Higler gelijk gaan douchen. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat Berghuis in de fout ging, de verwachting was dus al dat hij meer dan één wedstrijd zou krijgen. Hij mist ook de topper tegen Ajax.

Belangen

In de twee laatste wedstrijden van het seizoen thuis tegen Heracles Almelo en uit tegen RKC Waalwijk, kan Berghuis weer van de partij zijn. In de slotfase van de competitie zijn de belangen van Feyenoord nog groot. De formatie van Hagenaar Dick Advocaat, zondag terug op bezoek bij zijn oude club, staat vijfde en hoopt Vitesse nog in te halen op de ranglijst om zodoende een Europese ticket alsnog binnen te halen.

Motivatie

Normaliter heeft Feyenoord het uit tegen ADO Den Haag niet altijd gemakkelijk. Het is echter de vraag of de ploeg van trainer Ruud Brood, dat al met meer dan één been in de Keuken Kampioen Divisie staat, het nog een keer kan opbrengen om tot het uiterste te gaan. Tegen een club als Feyenoord zou elke voetballer – sportief gezien – niet extra gemotiveerd hoeven te worden.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder