IFC-voorzitter Cees Bijl: ,,Dit is weer een typisch staaltje van de KNVB”

Zondag hoofdklasser IFC maakt komend seizoen de overstap naar het zaterdagvoetbal. De club deed er lang alles aan om het zondagvoetbal op niveau mogelijk te maken en hoopte lang op een horizontale overstap naar het zaterdagvoetbal. Dinsdag maakte de KNVB de mogelijkheid voor zo’n horizontale overstap bekend met ingang van het seizoen 2022-2023.

Voorzitter Cees Bijl hakte in januari met zijn club de knoop door. ,,Uit de overleggen met de hoofdklasseclubs en overleggen met de KNVB bleek dat een horizontale overstap niet voor het seizoen 2023-2024 zou worden gerealiseerd. Dit is weer een typisch staaltje van de KNVB”, opent Cees Bijl. ,,Ik vind het merkwaardig. De KNVB bleef constant dralen. Hoe het in de lagere klassen gaat weet ik niet, maar uit allerlei gesprekken bleek dat de KNVB er niet zo’n vaart achter zou zetten.”

Zondagvoetbal

,,Het was de laatste jaren ook lastig spelers voor het eerste zondagelftal te halen. Het zondagvoetbal in onze regio is gewoon een dooie pier”, vervolgt Bijl. ,,Het wrange is dat wij jaren bij de KNVB hebben aangedrongen om een overstap mogelijk te maken, maar het nu – net als wij een beslissing hebben genomen – het in de lagere klassen wel mogelijk wordt. Toch zou IFC een elftal kunnen inschrijven en na een degradatie in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal kunnen instromen. Daar kiest de club bewust niet voor. ,,Wij hebben een grondige evaluatie binnen de vereniging gedaan en hebben bewust voor het opbouwen van het zaterdagelftal gekozen. Het zondagvoetbal was gewoon geen haalbare kaart meer. Voor IFC maakt deze zodoende beslissing echter geen verschil.”

Bron: VoetbalRotterdam

Lees verder